Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

"We wonen in een nieuwbouwhuis midden in de oude stad"


In gesprek met kopers Ingrid en Lennart in Maastricht

Datum: 21.06.2018

Ze vindt het heerlijk om in de oude stad, maar wel in een nieuwbouwhuis te wonen. Om gebruik te kunnen maken van de bestaande infrastructuur en daarnaast de voordelen van nieuwbouw te hebben. Ingrid woont sinds twee jaar met haar gezin in een nieuwbouwwoning in project Lindenkruis in Maastricht. De Markt en het Vrijthof, de twee roemruchte pleinen in de binnenstad, liggen op een paar minuten loopafstand. Begin volgend jaar verruilt het gezin het huurhuis voor een koophuis: in dezelfde wijk.

lees verder

Ruimte voor betaalbaar wonen aan de rand van de Utrechtse binnenstad

Datum: 01.06.2018

In gesprek met Maarten de Kruis en Erik Broers van woningcorporatie Mitros

Aan de rand van de binnenstad van Utrecht ontwikkelen en realiseren we samen met Van Wijnen Zijdebalen: een nieuwe woonwijk met 481 koop- en huurwoningen, verdeeld over vier blokken. De eerste twee woonblokken zijn vorig jaar opgeleverd. Aan het derde en vierde woonblok wordt gedreven gewerkt. Hier komen onder andere 41 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Mitros.

lees verder

Projectleider Ruud Hendriks: “Niets is recht aan Hourglass”

Hurks bouwt tijdloos ontwerp in dynamische Zuidas

Datum: 19.01.2018

Dat de Zuidas in Amsterdam dynamisch en booming is, merk je aan alles. Om te beginnen ligt het internationale zakencentrum op een strategische plek aan de A10, tussen Schiphol en de Amsterdamse binnenstad. Een plek die zich in korte tijd ontwikkelde tot een gebied van allure, met kosmopolitische hoogbouw, brede avenues, trendy lunchtentjes, drukbezochte coffeecorners en high-end retail. Behalve meer dan 700 topondernemingen en instellingen, wonen en verblijven er steeds meer mensen. In de Zuidas wordt dan ook volop gebouwd. Onder meer aan het Hurks-project Hourglass, pal aan de ringweg A10.

lees verder

Het nieuwe VDL-hoofdkantoor staat symbool voor de kracht van samenwerking

Datum: 21.12.2017

De kracht van samenwerking. Het vormt de basis van de VDL Groep en het recept van het succes van dit omvangrijke familiebedrijf. Samenwerking is ook het uitgangspunt bij de werkzaamheden die Hurks in opdracht van deze internationale industriële onderneming uitvoert. In bouwteamverband werkt Hurks sinds oktober 2017 aan de uitbreiding en renovatie van het VDL-hoofdkantoor aan de Hoevenweg in Eindhoven.

lees verder

Oude glorie herleeft met de nieuwe Poort van Zijdebalen

Datum: 28.11.2016

Het binnenstedelijke nieuwbouwproject Zijdebalen in Utrecht maakt onderdeel uit van de historische Bemuurde Weerd. Kunstsmederij Axel en Wout van der Horst tot voor kort ook. Bijna drie eeuwen was daar een smederij gevestigd. Aan het begin van dat tijdperk glorieerde ook het oorspronkelijke lusthof Zijdebalen. Een verloren landgoed dat een fraaie toegangspoort kende met een smeedijzeren hek. Met gereedschappen die hun grootvader en overgrootvader al gebruikten smeden vader en zoon Van der Horst nu hun eigen toegangspoort voor Zijdebalen anno nu.

lees verder

Bouwcombinatie Hurks-Adriaans bouwt verder aan Brandevoort

Datum: 25.11.2016

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over de activiteiten die ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Adriaans in het Helmondse Brandevoort onderneemt. Onlangs nog na de ondertekening van de overeenkomst voor de realisatie van 35 Vrije Sector huurwoningen in de nieuwe buurt Liverdonk. Een deel van een veel groter geheel van maar liefst 130 woningen. En er zoemen meer projecten rond, zoals De Veste en Stepekolk (schrijvershoeve). Een lappendeken aan projecten in het centrum, de buitens en deelgebieden zo lijkt het. Tijd voor een overzicht.

lees verder

Soft skills (7):

Protocollair werken: neem verantwoordelijkheid en beken kleur

Datum: 08.07.2016

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: Werp geen hindernissen op door met gesloten vizier te werk te gaan. Verschuil je niet achter regeltjes en protocollen, maar neem verantwoordelijkheid en beken kleur.

lees verder

Soft skills (6):

Traditioneel bouwen is passé. De winst zit ‘m in huisvesting vermarkten

Datum: 13.05.2016

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties toe die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: anticipeer op nieuwe ontwikkelingen en accepteer dat onze verantwoordelijkheid in hoog tempo verandert. Traditioneel bouwen is passé. Het verdienmodel verschuift van voor naar achteren. De winst zit ‘m niet meer in huisvesting realiseren maar in het vermarkten. 

lees verder

In gesprek met de uitvoerders van project Zijdebalen

Datum: 29.04.2016

Het is een stormachtige ochtend als we de bouwkeet van het project Zijdebalen binnenlopen. Uitvoerder Arie vertelt ons dat de kranen vandaag niet gebruikt zullen worden. Veiligheid gaat boven alles. Er staan op dit moment vier kranen op het project, die vandaag dus allemaal geen werk verrichten. Dit vraagt om flexibiliteit binnen de uitvoering. We zijn op bezoek bij de uitvoerders van het binnenstedelijke project Zijdebalen: hoofduitvoerder Arie van Dijk (Van Wijnen Stolwijk B.V.) uitvoerder Gerard Mulder (Hurks bouw Almere) en assistent uitvoerder Dirk Houweling (Van Wijnen Stolwijk B.V.). 

lees verder

Flexibel wonen. Hype of trend in het verlengde van de deeleconomie?

Datum: 31.03.2016

De wereld is volop in beweging. Ook die van de bouwbranche. Woonwensen, -eisen en -behoeften veranderen steeds sneller. Zo verlangt het vluchtelingenvraagstuk een antwoord op een significante stijging in de behoefte aan woningen. De vergrijzing noopt ons tot realiseren van nieuwe woon- en zorgconcepten, terwijl jongeren – in lijn met de deeleconomie – steeds flexibeler lijken te willen wonen. Hype of trend? De tijd zal het leren. Wat geen twijfel leidt, is dat de bouwbranche op volle kracht moet innoveren. Conceptbouw biedt in veel opzichten uitkomst, meent Edith Brinkman, ontwikkelingsmanager van Da Vinci Huis: de conceptbouwoplossing van Hurks.

lees verder

Barbara van der Kolk van McDonald’s Nederland: "Hurks denkt in oplossingen..."

Datum: 13.01.2016

De gele M leidt al van verre de weg als je bij de McDonald’s-vestiging Rosmalen, gelegen aan de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht komt aanrijden. Al gaat het eigenlijk om Golden Arches – de twee gouden bogen – van McDonald’s. Maar dat weet bijna niemand meer. Barbara van der Kolk werkt nu zes jaar bij McDonald’s Nederland. Een groot deel daarvan in nauwe samenwerking met Hurks retail. Dat bevalt prima. Bij Hurks zeggen ze: “We hebben een probleem en dat denken we als volgt op te lossen.” Dat klinkt heel anders dan: “We hebben een probleem. Wat nu?”

lees verder

Soft skills (5):
Wederzijds respect; een verdienmodel op zichzelf

Datum: 30.10.2015

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties toe die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: respecteer de keuzes van een ander – want goedkoop is meestal duurkoop – en dat respect verdient zich altijd terug. Een verdienmodel op zichzelf dus.

lees verder


Soft skills (4):

Denk niet in onmogelijkheden, denk met de klant mee

Datum: 25.09.2015

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties toe die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: wie écht wil weten, vraagt door en legt achtergronden bloot die anders verborgen blijven.

lees verder


Bob Nikkessen: “Mijn streven is de klassiekers van de toekomst te bouwen”

Datum: 08.09.2015

Projectontwikkelaar Bob Nikkessen had zijn oog laten vallen op een aantrekkelijke locatie nabij het Gooimeer in de Blaricummermeent in Blaricum. Prima grond voor ‘Het Waarschap’: een twaalftal eengezinswoningen te ontwikkelen en realiseren als onderdeel van project De Landerijen. De percelen werden echter – ondanks de nog onzekere tijden van het prille voorjaar van 2014 – duur betaald: over de grondprijs viel niet te onderhandelen. Alle reden om voor conceptbouw te kiezen. “En toevallig had ik Co Teunis, directeur van Hurks bouw Almere net enthousiast horen vertellen over het Da Vinci Huis woonconcept van Hurks…” 

lees verder

Soft skills (3):
bouwen alsof het voor onszelf is

Datum: 28.08.2015

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties toe die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: wie creatief is en overzicht heeft, komt tot vindingrijke oplossingen. 

lees verder

Soft skills (2):
tussen verwachting en (bouw)werkelijkheid

Datum: 26.06.2015

De markt verandert snel. Zeer snel. De klantvraag staat centraal en het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. In een aantal artikelen belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een paar belangrijke competenties die nodig zijn om een échte omslag in de markt te krijgen. Dit keer: het managen van verwachtingen.

lees verder

Soft skills (1)
constructief denken en handelen 

Datum: 10.06.2015

De markt verandert snel. Zeer snel. Het belang van ‘soft skills’ neemt toe. Sterker nog: zijn voorwaardelijk geworden voor het tenderen en realiseren van een project. Deze vakoverstijgende competenties als luisteren, abstraheren en concretiseren dragen allemaal bij aan de omslag die we in de bouw met elkaar moeten maken. Zowel in ons denken als in ons doen. In een aantal blogs belicht Rutger van der Werf, tendermanager bij Hurks, een aantal competenties die nodig zijn om een échte omslag in onze markt te krijgen.Vandaag de eerste competentie: constructief denken en handelen; een aanpak als een Ikea-kast.

lees verder

Hurks en BIM, een manier van werken

Datum: 10.06.2015

Tegenwoordig is de toepassing van BIM (Bouw Informatie Model – red.) in de bouwwereld heel gebruikelijk. Maar wat is BIM eigenlijk en hoe ver strekken de mogelijkheden? Stefan Kauffeld, werkvoorbereider en BIM coördinator bij Hurks bouw ’s-Hertogenbosch, licht aan de hand van twee praktijkvoorbeelden toe hoe zijn bedrijf BIM recentelijk toepaste bij grote bouwprojecten.  Het leverde hem nieuwe inzichten op over de mogelijkheden van BIM.

lees verder

Gelijkheid en broederschap of zingt ieder toch zijn eigen lied?

Datum: 04.03.2015

Onder de noemer: ‘We bouwen de brug terwijl we er overheen lopen’, sloegen woningcorporatie Oosterpoort, Dura Vermeer, Hurks en KlokBouw medio 2012 de handen ineen. Op basis van gelijkwaardigheid gingen de partijen samenwerken aan de ontwikkeling van vitale wijken in de gemeente Groesbeek, Ubbergen en Heumen. Het werkgebied van Oosterpoort. Iedere partij vervult in deze ‘ketensamenwerking’ zijn eigen rol, complementair aan die van de ander. Ondertussen schrijven we 2015. Wat is de stand van zaken van dit 1 + 1 = 3 streven?

lees verder

Gouden vlaggen wapperen voor TNW Zuid

Datum: 30.01.2015

Maar liefst twee gouden vlaggen verdiende de bouwcombinatie TNW Zuid bij de bouw van het nieuwe pand voor de  faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) in Delft. Een ‘bovencontractuele’ prestatie die waardering, maar wellicht ook enige toelichting verdient. Want wat betekenen deze vlaggen precies en waarvoor heeft bouwcombinatie TNW Zuid – bestaande uit Hurks bouw en de installatiecombinatie Kuijpers - ULC– ze eigenlijk gekregen?

lees verder

KleurrijkWonen kiest voor 83 Da Vinci Huis-woningen in Leerdam

Datum: 15.12.2014

Met een drukbezochte manifestatie startte 11 oktober jl. de verhuur & verkoop van 83 nieuwbouwwoningen in het Leerdamse Staatsliedenkwartier. Hurks bouw gaat ze in opdracht van woningcorporatie KleurrijkWonen realiseren volgens het Da Vinci Huis woonconcept. Bouwtijd: dik een half jaar. 25 Koopwoningen gingen nog dezelfde dag onder optie van de hand. “Een daverend succes dat ons ook verraste”, vertelt projectmanager Lennart de Vos van Bloeii Advies & Ontwikkeling. “Dat kan alleen met een goed product en een optimale samenwerking.”

lees verder

Ketenintegratie in bouw en vastgoed


Datum: 06.02.2014 

Onder druk wordt alles vloeibaar. Een regelmatig gehoorde uitdrukking tijdens de eerste van de tweejaarlijkse bijeenkomsten van Hurks op donderdag 6 februari jl. Als de noodzaak maar groot genoeg is, ontstaan vanzelf nieuwe initiatieven, nieuwe ideeën en werkwijzen om zaken anders, slimmer aan te pakken. Hoe? “Hurks pretendeert niet de wijsheid in pacht te hebben,” opent Geert Hurks de meer dan boeiende bijeenkomst in het MetaForum op de Campus TU/e. “Daarom zijn we vandaag hier bij elkaar. Opdrachtgevers, toeleveranciers, collega’s, aandeelhouders, gebruikers… Om van en met elkaar te leren.” Het thema van deze eerste stakeholdersbijeenkomst: ketenintegratie in bouw en vastgoed. 

lees verder