Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

In gesprek met Joep Leermakers, planontwikkelaar van Hurks integraal werken over de bouwactiviteiten in Brandevoort:

Bouwcombinatie Hurks-Adriaans bouwt verder aan Brandevoort

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over de activiteiten die ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Adriaans in het Helmondse Brandevoort onderneemt. Onlangs nog na de ondertekening van de overeenkomst voor de realisatie van 35 Vrije Sector huurwoningen in de nieuwe buurt Liverdonk. Een deel van een veel groter geheel van maar liefst 130 woningen. En er zoemen meer projecten rond, zoals De Veste en Stepekolk (schrijvershoeve). Een lappendeken aan projecten in het centrum, de buitens en deelgebieden zo lijkt het. Tijd voor een overzicht.

Allereerst een kleine terugblik. In 2006 sloot de ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Adriaans een overeenkomst met de gemeente Helmond. Deze behelsde de realisatie van in totaal 805 woningen in het centrum De Veste en de Brandevoortse ‘buitens’ Stepekolk, Hazewinkel, Liverdonk, de Marke en Kranenbroek. Een ambitieus voornemen dat vertraging opliep toen kort daarna de economische crisis uitbrak. De woningmarkt kwam nagenoeg stil te liggen.

Boscotondo

Toen de samenwerking met Adriaans bouwgroep in 2008 tot stand kwam, had dit bouwbedrijf al zo’n 800 woningen in Brandevoort op zijn naam staan. Op die manier bouwde Adriaans in Brandevoort veel expertise op. Bovendien had de Helmondse bouwonderneming goede contacten met de gemeente. Net als Hurks overigens, dat in die stad eerder onder meer het prestigieuze centrumproject ‘Boscotondo’ voor zijn rekening nam.

"De samenwerking met Adriaans verloopt harmonisch"

"In Liverdonk zijn vrijwel alle woonwensen bespreekbaar"

Harmonie

Joep Leermakers, planontwikkelaar van Hurks integraal werken: “De samenwerking met Adriaans verloopt in goede harmonie. Bij elk project wordt gekeken wie op welke gebieden capaciteit en tijd heeft. Dat geldt zowel voor de uitvoering met mensen van Hurks en Adriaans als bijvoorbeeld voor het bedrijfsbureau en de calculatie. Een hele prettige manier van werken.”

Ontzorgen

Werk dat zich op dit moment op een aantal plekken in Brandevoort voltrekt, aldus Joep. “In Liverdonk starten we oktober 2016 met de bouw van 50 woningen. Een plan met een dorps karakter, met tweekappers, halfvrijstaande en geschakelde woningen die al of niet naar wens van de nieuwe eigenaar ‘instapklaar’ worden opgeleverd. Dit zijn woningen op maat waarbij vrijwel alle woonwensen bespreekbaar zijn. Het doel: het ontzorgen van de klant.”

Vrije huursector

In totaal neemt de bouwcombinatie in Liverdonk 130 woningen voor zijn rekening die in meerdere fases worden gerealiseerd. De eerste fase omvat 50 woningen, waarvan er 35 zijn verkocht aan Delta Lloyd. Deze worden aangeboden in de vrije huursector. De 15 koopwoningen bestaan uit diverse typologieën, waaronder ook verschillende tweekappers. Gezien de voorspoedige verkoop van de 15 koopwoningen wordt de bouw tegelijk met de huurwoningen gestart. De oplevering staat gepland voor medio 2017.

Veste Verde

In De Veste werkte Hurks aan vier bouwblokken. In 2014 werd fase 1 van ‘Veste Verde’ opgeleverd. 28 nieuwe bewoners namen toen de sleutel van hun instapklare woning in ontvangst. In 2015 volgde nogmaals een fase van 21 woningen. Deze zijn pal voor de zomer opgeleverd. Op dit moment is de laatste fase in uitvoering waarvan alles is verkocht: 5 woningen. Daarnaast start de bouwcombinatie de ontwikkeling op van de afronding van Veste blok 10 (13 woningen) en een nieuw blok, Veste blok 19. Dit bestaat in totaal uit 54 woningen en zal naar verwacht in twee fases worden gerealiseerd. Fase 1 en 2 omvatten elk ongeveer 27 woningen.

Volop in beweging

Aan de Schrijvershoeve in het buiten ‘Stepekolk’ tenslotte is de bouwcombinatie onlangs gestart met de uitvoering van de laatste 24 woningen. Ook weer huizen van verschillende types die stuk voor stuk als instapklare woning worden opgeleverd. Joep: “Onze activiteiten in Brandevoort zijn dus weer volop in beweging. In feite zijn we alleen hier al met zo’n 200 woningen tegelijk bezig. Ofwel in de ontwikkelingsfase, de verkoopfase of de realisatiefase. Dat is wel eens anders geweest.”


Deel deze pagina: