Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Bouw Rotterdams project Jaffa vordert gestaag

Datum: 03.04.2017

In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdamrealiseert Hurks fase 2B van project Jaffa in Rotterdam. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het project ‘De weg naar Kralingen’ en omvat 62 eengezinswoningen en parkeerplaatsen. Vanwege de beperkte ruimte wordt fase 2B op zijn beurt gefaseerd gebouwd. ‘De weg naar Kralingen’ is een aantrekkelijk nieuwbouwproject in een oud-Kralings jasje dat in een oogwenk was verkocht.

De stand van zaken: van 42 woningen van de in totaal 50 eerste-fase-woningen is het casco klaar. Werkvoorbereider Joost Nooyens van Hurks bouw:“Het werk verloopt gestaag, maar in twee delen. Van de eerste twee blokken is het gevelmetselwerk gestart en worden de prefab siergevelelementen aangebracht. Deze woningen leveren we rond de bouwvak op. Daarna start de bouw van de laatste twaalf stadswoningen met tuin, die we eind dit jaar verwachten op te leveren. De grond waar we deze laatste twaalf woningen gaan bouwen, hebben we nu nog nodig als bouwterrein ten behoeve van de eerste 50 zogenaamde stads- en dekwoningen en herenhuizen. Bovendien werkt Bouw- en Aannemingsbedrijf Gebr. Verschoor nog aan Fase 2a: 19 koopappartementen in het kleinschalige appartementengebouw Sophiastaete. Ook dit bedrijf maakt gebruik van het bouwterrein bestemd voor de laatste twaalf stadswoningen.‘De weg naar Kralingen’ combineert oude glorie met nieuwbouw


'Oude' nieuwbouw

‘De weg naar Kralingen’ combineert de oude glorie van de historische wijk Kralingen met nieuwbouw. De populaire wijk ligt nabij winkels en het groen van de Kralingse Plas. Nooyens: “Bij dit project maakte bestaande bebouwing plaats voor een aangepast stratenpatroon en nieuwe woningen. De sloopwerkzaamheden waren al afgerond toen wij hier begonnen. Deze laatste fase van ‘De weg naar Kralingen’ omvat 38 stadswoningen en 8 herenhuizen met tuin, 16 zogenaamde dekwoningen met een terras, 12 parkeerplekken op het maaiveld en 50 gebouwde parkeerplaatsen.

Da Vinci Huis

Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met de gevarieerde stijl van oud Kralingen en het historische karakter van fase 1 en 2a. Zo variëren de woningen in kleur, vorm en hoogte. Daarnaast wordt voor het gevelbeeld gebruik gemaakt van oorspronkelijke bouwmaterialen en traditioneel kleurgebruik in de sfeer van oud Kralingen. De constructie van de woningen is modulair opgezet en sluit daarom naadloos aan bij de Da Vinci Huis woningen die Hurks als conceptwoning op de markt brengt. De rustige gelegen woonstraten krijgen onder meer brede speelstoepen en bomenDeel deze pagina: