Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Eerste paal van Klein Kadoelen geslagen

Datum: 15.02.2017

De kop is er af voor Klein Kadoelen. De nieuwbouwontwikkeling in Waterlandse sferen die Hurks ontwikkelt en realiseert op het voormalige Kiekensterrein in Amsterdam-Noord. Op een koude, druilerige dag in februari werd de eerste paal geslagen. Toch was er alle reden voor vrolijkheid, want alle 21 woningen van fase 1 zijn verkocht.

Ondanks dat de vergunning nog niet onherroepelijk is, startte het heiwerk ondertussen. Dit zal naar verwachting over circa zes weken gereed zijn, net voor het broedseizoen van de vogels die in de naastgelegen Wilmkebreekpolder broeden. Afhankelijk van de voortgang beroepsprocedure zullen daarna de funderingswerkzaamheden van start gaan. Hoewel de woningen gefaseerd in de verkoop gaan, wordt het heiwerk wel in één keer uitgevoerd.

48 woningen met indrukwekkend uitzicht over de Wilmkebreekpolder


Indrukwekkend uitzicht

De 21 woningen van de eerste fase zijn ondertussen verkocht. De tweede fase, de resterende 27 woningen, gaat binnenkort in de verkoop. Dat Amsterdam Noord zich in een toenemende belangstelling mag verheugen, is duidelijk.Klein Kadoelen bestaat uit 48 karaktervolle grondgebonden woningen met een indrukwekkend uitzicht over de Wilmkebreekpolder. Het plan ligt in een rustige, landelijke omgeving aan de Landsmeerderdijk binnen de ring van Amsterdam op korte afstand van het stadshart.

Waterlandse details

Het project bestaat uit vrijstaande woningen, twee onder een kappers en geschakelde herenhuizen. Daarbij kent Klein Kadoelen vijf archetypen geïnspireerd op de Waterlandse architectuur. Belangrijke inspiratiebron hierbij was Broek in Waterland. Deze kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, aardtinten, een fraaie afwerking en heldere, Waterlandse details. Behalve een bijzondere uitstraling en comfort bieden de woningen de mogelijkheid een hoogwaardige duurzaamheid te realiseren.

Deel deze pagina: