Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks en Mitros ondertekenen samenwerkingsovereenkomst KENN fase 2

Datum: 14.11.2017

UTRECHT - Onlangs tekenden Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerkings-overeenkomst voor fase 2 van Kanaleneiland Noord Noord (KENN). De ondertekening komt kort na de succesvolle oplevering van de koopwoningen van fase 1. Hierbij ging het in totaal om 60 sociale huurappartementen die door Hurks zijn getransformeerd naar 74 koopappartementen. Alle woningen zijn verkocht.

Fase 2 gaat om circa 240 appartementen. Net als bij fase 1 worden zowel het interieur als de buitenzijde van de woonblokken aangepakt.

Verlevendigd straatbeeld

Ook in fase 2 worden de voormalige bergingen in de plinten van de complexen getransformeerd tot mooie appartementen, voorzien van een privé voor- en achtertuin. Door appartementen op de begane grond te creëren, verlevendigt het straatbeeld op maaiveldniveau.

Bouwactiviteiten

Naar verwachting wordt medio november a.s. gestart met de onderhoudswerkzaamheden van het eerste appartementenblok van fase 2. In een aansluitende bouwstroom worden de overige blokken achtereenvolgens aangepakt. Het streven is dat de eindoplevering van het laatste appartementenblok eind 2019 plaatsvindt.

Gedifferentieerde woonwijk

Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan om acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk. Een plan dat in totaal circa 450 woningen omvat. Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken van Kanaleneiland Noord Noord op. In juli 2016 is het groot onderhoud van het derde blok opgeleverd, waarna de werkzaamheden aanhet vierde blok startten.

Hurks en Mitros pakken gezamenlijk acht KENN-woongebouwen aan


Openbaar gebied

Kanaleneiland Noord Noord wordt uitgevoerd in opdracht van en in nauwe samenwerking met Mitros. Het gaat om een maatschappelijk relevante opgave die naadloos aansluit bij de strategie van Hurks bouw & vastgoedontwikkeling. Ook de gemeente Utrecht is betrokken bij het project. De gemeente pakt het openbaar gebied aan en zorgt voor betere parkeeroplossingen en een groenere woonomgeving.

Deel deze pagina: