Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks en Van Wijnen doen het licht aan in Zijdebalen

Datum: 06.02.2017

Met trots deden Hurks en Van Wijnen als ontwikkelaar en bouwer zaterdagavond het licht aan in Zijdebalen, een nieuwe woonwijk die direct aanhaakt op de Bemuurde Weerd en de binnenstad. De opvallende lichtstralen, die te zien waren in de hele stad, gaven symbolisch de start weer van het tot leven brengen van een nieuw stukje Utrecht.

Zijdebalen ligt aan de rand van het centrum van Utrecht. Een plan dat wonen in de stad combineert met de rust van water en groen. Zijdebalen ontleent zijn naam aan de voormalige zijdefabriek en buitenplaats met zijn prachtige tuinen aan de Vecht. De nieuwe woonwijk bestaat uit vier woonblokken met in totaal circa 500 woningen.

"We wisten gelijk: dit willen we"

Na een succesvolle verkoop en bouw zijn de eerste bewoners verwelkomd in de wijk. Jeroen Linda en kleine Rosa hebben als eerste de sleutel van hun herenhuis aan De Vecht gekregen. Enthousiast vertellen ze: “We zochten een groter huis, maar we wilden wel in onze geliefde stad blijven wonen. De makelaar attendeerde ons op de plannen voor Zijdebalen. We wisten het gelijk. Dit wilden we! Een groot, nieuw huis met twee eigen parkeerplaatsen op een toplocatie dicht bij het centrum. De architectuur vinden we heel gaaf. De verscheidenheid in gevels, de grote ramen en het mooie metselwerk spraken ons erg aan. Nieuwbouw in een bestaande stad met voelbare historie. Interessant en spannend!"


Lubro-fabriek

Zijdebalen wordt gefaseerd verkocht en gebouwd. De eerst fases zijn ondertussen gerealiseerd of in aanbouw. Deze woningen zijn allemaal verkocht. Op 18 februari a.s. start de verkoop van het laatste woonblok (fase IIb). Deze omvat 51 stadsappartementen. De voormalige en illustere Lubro-fabriek maakt ook onderdeel uit van dit woonblok. In deze voormalige broodfabriek komen 6 riante industriële woningen die later dit jaar in verkoop gaan. Daarnaast krijgt het voormalig kantoorgedeelte van de fabriek een werk- en horecafunctie. Met de verkoop en realisatie van woonblok 4 is project Zijdebalen voltooid.

Een nieuw stukje Utrecht

Hurks en Van Wijnen zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van dit nieuwe stukje Utrecht. Zijdebalen is niet zomaar een nieuwbouwwijk. De inrichting van de openbare ruimte is zeer hoogwaardig. Daarbij sluit de architectuur aan bij de bestaande bebouwing en refereert met diverse ‘specials’ tegelijkertijd aan de voormalige buitenplaats. Kortom, Zijdebalen is een wijk met karakter waar je comfortabel, luxe en ontspannen woont aan De Vecht en bij het centrum.

In de illustere Lubro-fabriek komen zes riante industriele woningen

Deel deze pagina: