Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks start met verkoop KENN fase 2

Datum: 26.02.2018

Met de openstelling van drie modelwoningen startte Hurks bouw & vastgoedontwikkeling op zaterdag 24 februari j.l. met de verkoop van fase 2 van Kanaleneiland Noord Noord (KENN). In de modelwoningen waren onder meer de verschillende afwerkpakketten te zien. De bijeenkomst aan de Adenauerlaan in Utrecht vond plaats onder grote belangstelling van met name Utrechters en een aantal bewoners van Kanaleneiland.

Net als bij fase 1 wordt zowel het interieur als de buitenzijde van de woonblokken aangepakt. Bij fase 2 gaat het in totaal om 60 appartementen: 30 appartementen van circa 74 m2 met een balkon op het zuidwesten, 30 kleinere startersappartementen van circa 39 m2 inclusief balkon en 10 ruime maisonnettes van circa 130 m2 verdeeld over twee bouwlagen. Deze woningen hebben in de basis vier slaapkamers en een tuin.

Transformatie

Dit is de tweede keer dat Hurks bouw & vastgoedontwikkeling woningen in de markt gaat zetten, waarbij sociale huurappartementen worden getransformeerd naar koopappartementen. De eerste fase werd eind vorig jaar opgeleverd. Hierbij ging het in totaal om 60 sociale huurappartementen die door Hurks naar 74 koopappartementen zijn getransformeerd. Deze woningen zijn allemaal verkocht.

Bewoners die zelf aan de slag willen, kiezen een kluswoning

Plus of upgrade

Net als bij de vorige fase kunnen kopers kiezen uit diverse afwerkpakketten, zoals het pluspakket of het upgradepakket. Op die manier wordt de woning geheel naar eigen smaak afgewerkt en/of ingericht. Daarnaast kunnen kopers opteren voor los meerwerk. Degenen die helemaal zelf aan de slag willen, kunnen kiezen voor een kluswoning.

Verlevendigd straatbeeld

In fase 2 worden de voormalige bergingen in de plinten van de complexen toegevoegd aan de bestaande woningen waardoor mooie, ruime maisonnettes ontstaan voorzien van een privé voor- en achtertuin. Wonen in combinatie met werken aan huis behoort hierdoor zeker tot de mogelijkheden. Door woningen op de begane grond te creëren, verlevendigt het straatbeeld op maaiveldniveau.

Gedifferentieerde woonwijk

Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan om acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk. Dat wil zeggen: differentiatie in vastgoed en bewonerssamenstelling conform het gebiedsplan. Dit zorgt voor een betere mix van sociale huur- en koopwoningen. Met de verkoop van deze 60 sociale huurwoningen doorbreken we de eenzijdigheid van het vastgoed en voldoen we aan een wens vanuit de gemeente Utrecht.

Particuliere verkoop

De 60 woningen van het laatste koopcomplex in Kanaleneiland Noord Noord worden na groot onderhoud op de markt gebracht. Door de bewonersplicht zal uitsluitend de particuliere eigenaar of iemand uit de eerste bloedverwantschap hier komen wonen. Beleggers krijgen hierdoor geen ruimte.

Groot onderhoud

Kanaleneiland Noord Noord omvat in totaal circa 450 woningen omvat. Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken op. In juli 2016 is het derde blok opgeleverd, gevolgd door het vierde blok eind 2017. Eind 2017 is gestart met het groot onderhoud van het vijfde blok.

Openbaar gebied

Kanaleneiland Noord Noord wordt uitgevoerd in opdracht van, en in nauwe samenwerking met Mitros. Het gaat om een maatschappelijk relevante opgave die naadloos aansluit bij de strategie van Hurks bouw & vastgoedontwikkeling. Ook de gemeente Utrecht is betrokken bij het project. De gemeente pakt het openbaar gebied aan en zorgt voor betere parkeeroplossingen en een groenere woonomgeving.

Deel deze pagina: