Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Leidsche Rijn Centrum viert hoogste punt

Datum: 26.06.2017

Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, wordt begin volgend jaar de beste nieuwe plek in Utrecht. Dan staat er in één keer een compleet stadscentrum met meer dan 100 winkels en restaurants, 750 appartementen en kantoren, een bibliotheek en bioscoop.

Wethouder Kees Geldof van Gemeente Utrecht markeerde op 26 juni jl. onder trompetgeschal en confetti het topje van de 25 meter hoge imposante entree van de Jumbo Foodmarkt aan het Brusselplein. De grootste foodmarkt van Nederland.

Mijlpaal

Rogier Hendriks, commercieel directeur a.s.r. Vastgoed Projecten is trots op het behalen van de mijlpaal. ‘Met het bereiken van het hoogste punt komt het stadscentrum voor de ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn en De Meern steeds dichterbij. Een compleet gebied met winkels, wonen en kantoren. Waar het koppelen van techniek in het hele centrum, van parkeren tot winkelen, zorgt voor een fijn bezoek, voor service en gemak.'

Schijnwerpers

Ook Jaco Plompen, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West en Rob van der Jagt, directeur Trebbe West waren aanwezig bij de viering van het hoogste punt. In een ervaren bouwcombinatie werken zij aan De Frederik, het gebouw dat deze middag in de schijnwerpers staat.

Grand opening tweede kwartaal 2018

Avondhoreca

Eind dit jaar leveren Dura Vermeer en Trebbe het gebouw De Frederik aan het Brusselplein op. Dit bestaat uit 81 koopappartementen, ondergrondse- en bovengrondse parkeergelegenheid, een supermarkt met een totale oppervlakte van zo'n 5.300 m2, avondhoreca van 1200 m2 en een openbare fietsenstalling.

Compleet stadscentrum

De oplevering van het complete stadscentrum, door de bouwcombinaties Hurks-Slokker, Smits-De Nijs, Van Schijndel-Van de Ven, Dura Vermeer-Trebbe en Sprangers Bouwbedrijf staat gefaseerd gepland vanaf eind dit jaar.

Coördinerend aannemer

Bouwcombinatie Hurks-Slokker CPL vof neemt een deel van de realisatie van Leidsche Rijn Centrum voor zijn rekening. Dit omvat de bouwblokken D1, D2 en D3; ook bekend als ‘perceel 3’. In totaal omvat het ca. 45.000 m2 winkels en woningen - 118 koop- en 113 huurappartementen - en de afbouw van de onderbouw. Daarnaast treedt Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project. Daarnaast treedt Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project.

Grand opening

De grand opening van het totale centrum voor publiek wordt in het tweede kwartaal van 2018 verwacht.

Deel deze pagina: