Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Twee Hurks-projecten in de schijnwerpers tijdens Dag van de Bouw

Datum: 09.05.2017

Op zaterdag 20 mei a.s. is het weer Dag van de Bouw. Voor bouw- en vastgoedondernemingen hèt moment hun projecten aan het publiek te presenteren. Tijdens de 12e editie van dit evenement opent Hurks de bouwpoorten van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht en nieuwbouwproject Zuiderdonk/Liverdonk in het Helmondse Brandevoort. Aanvankelijk was er sprake van dat ook het project Gershwin Brothers op de Zuidas in Amsterdam zou meedoen. Door onvoorziene omstandigheden is dit appartementengebouw teruggetrokken.

Op de Dag van de Bouw laten leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie, VNconstructeurs en NL Ingenieurs zien tot welke hoogstandjes ze in staat zijn. Ga vooral een kijkje nemen. De poorten staan van 10.00 tot circa 16.00 uur voor iedereen uur wijd open! Op de speciale website van Bouwend Nederland vind je een overzicht van alle deelnemende projecten en krijg je een indruk van wat je kunt verwachten.

Nieuwbouw Leidsche Rijn Centrum

Ook Hurks zet de bouwpoorten open op 20 mei a.s. Onder meer die van Leidsche Rijn Centrum; het tweede stadshart van Utrecht, met horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. Meer dan 130 bedrijven brengen vanaf volgend jaar een mix aan mode, food & horeca en gezondheid voor de 100.000 mensen die straks in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen. Bouwcombinatie Hurks Slokker is als coördinerend aannemer betrokken bij Leidsche Rijn Centrum: momenteel de grootste bouwput van Nederland!In totaal doen er 129 projecten mee met de Dag van de Bouw


Open golfkarretjes

Het Dag van de Bouw-programma van Leidsche Rijn Centrum is voor alle leeftijden interessant. In een open golfkar rijd je het toekomstige winkelachtje en zie je waar de grootste JUMBO foodmarkt van Nederland of de H&M straks komen. Dit rondje in de golfkar leidt ook over het Berlijnplein waar je samen met de kinderen mee kunt doen aan een heus bouwfestival!

Project Zuiderdonk/Liverdonk

Dichter bij huis realiseert Hurks in samenwerking met Adriaans Bouwgroep project Zuiderdonk/Liverdonk in Brandevoort te Helmond. Hierbij gaat het om 50 nieuwbouwwoningen die verrijzen in Zuiderdonk; een nieuwe woonwijk in de Brandvoortse wijk Liverdonk. Ook wel Het Witte Dorp van Brandevoort genoemd. Zuiderdonk fase 1 bestaat uit 35 vrije sector huurwoningen en 15 koopwoningen in diverse prijsklassen.

Gershwin Brothers

Het project Gershwin Brothers behelst de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage met royale ruimte voor wonen, werken én verblijven. Het verrijst op de Amsterdamse Zuidas op de zogenaamde Gershwin-strook die parallel ten zuiden van de A10 loopt. In totaal verrijzen op die locatie tegenover de VU zo’n 1300 nieuwe woningen. Omdat er tijdens de Dag van de Bouw wordt doorgewerkt op de bouwplaats van de Gershwin Brothers, kan de veiligheid van de bezoekers onvoldoende worden gegarandeerd . Daarom is besloten het project terug te trekken.

Meer informatie?

Meer informatie over de Hurks-projecten en alle andere deelnemende werken, de openingstijden en routebeschrijvingen, vind je hier.

Leidsche Rijn Centrum grootste bouwput van Nederland

Deel deze pagina: