Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Appartementengebouw IJDock genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

Datum: 16.09.2014

Tot en met 23 oktober kunnen alle Amsterdammers (en ander publiek) stemmen op één van hun tien favoriete nieuwbouwprojecten. IJDock in stadsdeel Centrum – dat door Hurks bouw en Hurks geveltechniek werd gerealiseerd – is één van de kanshebbers. De winnaar wordt op 24 oktober a.s. bekend gemaakt. Eerder werd IJDock al genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2013.

Dit jaar deden er 35 projecten mee. In totaal gaat het om 2750 woningen die tussen augustus 2012 en augustus 2013 werden opgeleverd. De geselecteerde top tien voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014 wordt de komende weken uitgebreid besproken in Het Parool en in beeld gebracht op de lokale televisiezender AT5. Deze tien kanshebbers werden gekozen op basis van een enquête onder de bewoners en een juryronde. Wethouder Laurens Ivens reikt de prijs op 24 oktober uit aan de bewoners, opdrachtgever, architect en bouwer van het nieuwbouwproject met de meeste stemmen. Een happening die live wordt uitgezonden op AT5.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door de Amsterdamse federatie van Woningcorporaties, Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.

Voor meer informatie, kijk op www.nieuwbouwprijs.nl

Deel deze pagina: