Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Beheer Brouwershoff / Maarsen groep en Hurks ondertekenen overeenkomst Gershwin Brothers

Datum: 17.12.2015

Beheer Brouwershoff / Maarsen groep en Hurks hebben deze week hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van appartementencomplex Gershwin Brothers aan de Amsterdamse Zuidas. Het gaat om de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Het plan is onderdeel van de Zuidas (deelgebied Gershwin) met royale ruimte voor wonen, werken én verblijven. De opdracht werd aan Hurks gegund op basis van het beste plan van aanpak en de meest interessante optimalisatievoorstellen.

Het gebied Gershwin, genoemd naar de Amerikaanse componist, ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. In totaal verrijzen hier zo’n 1.300 woningen in uiteenlopende prijsklassen. De opdracht voor de 159 woningen in appartementencomplex Gershwin Brothers omvat kavel 13 en 15 en ligt aan de Buitenveldertselaan en De Boelelaan. Het project telt circa 22.000 m2 bvo en kent de volgende fasering: (A) verificatie van het conceptbestek, (B1) overkluizing van de Boelegracht inclusief bouwplaatsinrichting en (B) realisatie van de nieuwbouw van 159 huurappartementen in twee getrapte blokken (kavel 13 en 15). Op de begane grond zijn commerciële ruimtes voorzien en het geheel wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage van twee lagen.

Karakter

De 159 appartementen zijn verdeeld over twee aparte woongebouwen ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. De twee gebouwen zijn weliswaar als ensemble ontworpen, maar hebben toch ieder een geheel eigen karakter. Gebouw “George” (kavel 15) is een hoog hoekgebouw met een nuchtere uitstraling. Gebouw “Ira” (kavel 13) oogt met zijn tweekleurige metselwerk warmer, is ingetogener van schaal en met zijn uitkragende balkons rijker gedetailleerd. Tussen beide gebouwen is een landschappelijk ingerichte binnentuin voorzien.

Uitvoeringswerkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn ondertussen gestart. Hurks heeft reeds een overkluizing gerealiseerd over de Boelegracht. In overleg met de opdrachtgever is besloten om de fundatiewerkzaamheden geluidsarm en trillingsvrij uit te voeren. Zo worden de damwanden in de grond gedrukt in plaats van getrild en worden de palen niet geheid maar geschroefd. Medio januari 2016 wordt een aanvang gemaakt met de realisatie van kavel 13 en 15. De oplevering wordt medio oktober van 2017 verwacht. 

De fundatiewerkzaamheden worden geluidsarm en trillingsvrij uitgevoerd

Deel deze pagina: