Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Delta Nederland naar Warema Gruppe

Datum: 01.07.2013

Hurks groep heeft om strategische redenen besloten om Delta Nederland te verkopen. Met terugwerkende kracht is per 1 januari 2013 Delta Nederland verkocht aan haar grootste en belangrijkste toeleverancier Warema Gruppe in Marktheidenfeld/Duitsland.

Projectmatige expertise

Warema Gruppe heeft een omzet van ca. 372 mln. euro en ca. 3400 personeelsleden in dienst. Warema produceert hoogwaardige zonweringsproducten en is een productiegeoriënteerd kapitaalkrachtig familiebedrijf. Met de aankoop van Delta Nederland haalt Warema projectmatige expertise in huis waarmee zij de Nederlandse en internationale projectmarkt wil gaan bewerken. Delta zal vanuit Weert werkzaam blijven.

Synergie

De synergie die Warema te bieden heeft aan Delta Nederland is groter dan die van Hurks groep, zeker gelet op de sterk veranderde markt waarin de sector zich bevindt. Aangezien Hurks de continuïteit van Delta voorop heeft staan, is hiertoe besloten. Hurks groep kan zich door deze verkoop nog meer dan voorheen richten op haar kernactiviteiten; het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van vastgoed. 

Deel deze pagina: