Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Nieuwbouw faculteit Technische Natuurwetenschappen opgeleverd aan TU Delft

Datum: 04.02.2016

Sinds vandaag is de TU Delft een nieuw faculteitsgebouw rijker, namelijk die van Technische Natuurwetenschappen. Bouwcombinatie Hurks-Kuijpers/ULC en Waldner (labinrichting) sloot met de oplevering aan de Technische Universiteit een bouwfase af van iets meer dan anderhalf jaar. De realisatie van de nieuwbouw is een belangrijke stap in de vastgoedstrategie van de TU Delft.

Innovatief onderzoek

Het gebouw voldoet aan hoge bouwkundige en installatietechnische eisen voor innovatief onderzoek en hoogwaardig onderwijs. Het is gebouwd op een trillingarme fundering en staat in een speciaal daarvoor aangelegde parkomgeving. Toekomstige gebruikers hebben straks de beschikking over laboratoria die aan alle hoogwaardige eisen voldoen zoals een hoge variabele ventilatievoud bij een uitermate stabiele temperatuur voor de proefnemingen. Er komen onder meer fermentatielabs, chemische labs, fysische labs en practicumruimten met veel zuurkasten.

Het gebouw, dat is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, is van binnen buitengewoon ruim opgezet, onder meer met een groot atrium. Het 30.000 m2 tellende gebouw integreert onderzoek en onderwijs.

Deel deze pagina: