Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Feestelijke eerste paal van Bastion Hotel Waalre  

Datum: 19.09.2016

Waalre – Vandaag wordt op Park Diepenvoorde de eerste paal van het Bastion Hotel Waalre geboord. Dat gebeurt op feestelijke wijze op de laatste vrije bouwkavel van Park Diepenvoorde: het kantorenpark dat Hurks in zijn geheel ontwikkelde en realiseerde. Met de realisatie van dit tweede hotel dat Hurks voor de Bastion Groep bouwt, is Park Diepenvoorde gereed. Hurks verwacht het hotel september 2017 aan de Bastion Groep op te leveren.

De eerste paal voor Bastion Hotel Waalre wordt geboord op de laatste ontwikkelingslocatie van Park Diepenvoorde. Een locatie waar aanvankelijke een volume van 10.000 – 15.000 m2 aan kantoor was voorzien. Gezien de huidige druk op de kantorenmarkt en de gewijzigde toekomstige vraag naar kantoorruimte in Oost-Brabant is echter gezocht naar een alternatief dat beter aansluit op de economische ontwikkelingen en de lokale markt. Met Bastion Hotel Groep vond Hurks de optimale partner om op deze locatie een hotel te realiseren.

Ondertussen is de grond van het 0,6 ha grote kavel geëgaliseerd en bouwrijp gemaakt. Op de begane grond van het nieuwe Bastion Hotel komen algemene ruimtes zoals een lounge, het restaurant, bar en een fitnessruimte. Daar bovenop worden 12 verdiepingen met totaal 156 kamers gerealiseerd. Daarmee wordt het gebouw circa 42 meter. Voor het hotel komen ruim 130 parkeerplaatsen.

Het Bastion Hotel Waalre zorgt voor een invulling in de zakelijke en toeristische hotelmarkt van Waalre en is op deze locatie aan de snelweg een geweldige kwalitatieve aanvulling op het hotelaanbod in de regio. De Bastion Hotel Groep is een sterk groeiende onafhankelijke puur Nederlandse hotelketen. Tot de groep behoren 32 (drie en vier sterren) hotels; 31 in Nederland en 1 in Duitsland. Hurks en de Bastion Groep werkten eerder samen bij de volledige nieuwbouw van het Bastion Hotel Tilburg.

De gemeente Waalre wil een impuls geven aan toerisme en recreatie in Waalre. De gemeente ondersteunt initiatieven voor de realisatie van verblijfsaccommodaties in Waalre. Het voorgestelde hotel is een welkome aanvulling in de zakelijke en toeristische hotelmarkt in Waalre en zorgt voor een kwalitatieve aanvulling in het regionale hotelaanbod. Met het Bastion Hotel Waalre wordt een segment toegevoegd dat in de regio onvoldoende aanwezig was.

Deel deze pagina: