Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks viert hoogste punt Tilburgs Bastion Hotel

Datum: 26.05.2015

Het hoogste punt werd weliswaar al op 15 april jl. bereikt; op 20 mei diende zich het eerste geschikte moment aan om dat te vieren. Met een wapperende vlag naast de dakopbouw op de zevende etage en een waarderende toespraak van de Bastion hoteleigenaar op dezelfde hoogte. Daarbij werden vooral het werktempo, de kwaliteit van het werk en de manier van samenwerken geroemd. Een grote pluim voor het team en veelbelovende woorden voor de toekomst.

De opdrachtgever Bastion Hotel Tilburg ervaart de samenwerking als zeer positief en een prettige eerste kennismaking met de bouwonderneming Hurks. De werkzaamheden aan het 105 kamers tellende Bastion Hotel aan de Tilburgse Kempenbaan verlopen dan ook voorspoedig. Nadat Hurks op 11 november 2014 de schriftelijke opdracht voor de volledige nieuwbouw kreeg – die zich overigens met ‘de winkel open’ voltrekt – werd op 6 januari de eerste mortelschroefpaal geplaatst. Op 2 februari volgden de eerste prefab elementen, waarna op 15 april het hoogste punt werd bereikt met het plaatsen van de dakopbouw op de zevende etage. De beddentoren werd daarmee in een luttele 15 werkweken vanaf de fundering opgetrokken.

 

Bastion Hotel Tilburg roemt Hurks' werktempo, kwaliteit en samenwerking

Hoogbouw

Naast 105 hotelkamers – 65 meer dan in de oorspronkelijke laagbouw – omvat de hoogbouw in moderne Bastion-stijl straks een entree, restaurant, rokersruimte en fitnessruimte. De nieuwbouw wordt opgetrokken uit prefab betonnen binnenwanden, binnenbladen en vloeren met traditioneel metselwerk. Hurks bouw is verantwoordelijk voor het casco: de gevel, het dak en een deel van de afbouw. De rest wordt door de Bastion Hotel Groep zelf verzorgd. Naast Hurks bouw zijn Hurks geveltechniek en Bouwcenter Van Hoppe bij het project betrokken.

Diepenvoorde

De aanbesteding voor het Tilburgse hotel uit 1993 kwam op Hurks’ pad via het Bastion Hotel in het Waalrese Diepenvoorde waar Hurks vastgoedontwikkeling momenteel aan werkt. De Bastion Hotel Groep is een onafhankelijke hotelketen. Tot de groep behoren 32 (drie en vier sterren) hotels; 31 in Nederland en één in Duitsland. De hotels richten zich in hoofdzaak op de zakelijke markt. Oplevering: 28 augustus a.s. waarna de eerste hotelgasten de beddentoren nog diezelfde middag betrekken.

Deel deze pagina: