Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks wint Tekla Global BIM Award 2014

Datum: 09.12.2014

Vandaag zijn de winnaars van de Tekla Global BIM Award 2014 bekend gemaakt. Opnieuw wint een Nederlandse deelnemer deze prestigieuze prijs. Net als in 2010 en 2012 wint Hurks delphi engineering uit Veldhoven in de categorie Prefab Beton, ditmaal met de parkeergarage van het Belgische project Gare de Mons.

Jacco van Dijk, directeur van Hurks prefabbeton, is erg blij met de waardering. “We hebben met veel mensen aan dit project gewerkt en zijn erg trots op het resultaat. Dan is het natuurlijk prettig dat bouwend Nederland, maar ook bouwers wereldwijd hun erkenning laten blijken met een stem op onze inzending”, aldus Van Dijk. Hurks delphi engineering is samen met Hurks prefabbeton verantwoordelijk voor de prefabricage van de betonelementen in de parkeergarage.

Toonaangevend

Construsoft ziet dat de ontwikkelingen in de Nederlandse (beton)markt voorlopen op die van andere landen. Algemeen directeur Construsoft Jan Fennema: “Dat Hurks delphi engineering nu voor de derde keer een Global BIM Award in de wacht sleept, laat zien dat onze ontwikkelingen wereldwijd toonaangevend zijn.

Het project: “Gare de Mons”

De complexe vormen van de spanten en wandelementen van de parkeergarage van het station in het Belgische Mons (Bergen) hebben tijdens de ontwerpfase voor de nodige uitdagingen gezorgd bij Hurks delphi engineering. Het ontwerp van het dertien sporen omvattende station is van de hand van de beroemde architect Santiago Calatrava. Eerder wonnen Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton de Global BIM Award 2010 (categorie beton) voor een kantoorgebouw in de Haagse Pr Catharina-Amaliastraat en in 2012 met de inzending van P&R De Uithof in Utrecht. De Global BIM Award 2014 wordt op 11 februari a.s. uitgereikt tijdens de Bouwbeurs in Utrecht.

Bekijk Gare de Mons volledig.

Derde Global BIM Award voor Hurks

Deel deze pagina: