Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks en Van Wijnen kopen project Zijdebalen in Utrecht van Propertize

Datum: 23.04.2014 

Het project Zijdebalen in Utrecht is door Propertize namens de V.O.F. Madevin Zijdebalen verkocht aan de combinatie Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West. Hurks en Van Wijnen zijn verheugd met de verwerving en zullen het project een nieuwe impuls geven en verder ontwikkelen en realiseren. Streven is om begin 2015 te starten met de bouw van de eerste fase. 

Het project Zijdebalen betreft de ontwikkeling van een nieuwe stedelijke woonwijk ten noordwesten van de historische binnenstad. In de nieuwe woonwijk Zijdebalen zullen in vier stedelijke bouwblokken circa 500 sfeervolle stadswoningen (herenhuizen, lofts, appartementen en penthouses) verrijzen, met daarnaast voor ca. 2.000 m2 aan commerciële functies, zoals horeca, commerciële dienstverlening en (flexibele) kantoorruimtes.  Kenmerkend zal zijn de grote diversiteit in woningen, met veel variatie in architectuur. Hurks en Van Wijnen zullen ook de inrichting van de openbare ruimte voor hun rekening nemen met hoogwaardig ingerichte woonstraten, een plein en vier binnentuinen, die verwijzen naar de rijke historie van het gebied.

Kwalitatieve ontwikkeling

De heren Van Heumen (directeur Hurks vastgoedontwikkeling) en Biesheuvel (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling West) zijn verheugd met de verwerving van dit unieke project: “Zijdebalen is een prachtige locatie en vormt voor ons de komende jaren een mooie ontwikkelings- en bouwopgave, waarmee we een bijzonder woon- en verblijfsgebied aan de stad Utrecht willen toevoegen. We willen woningen realiseren voor de koop én huur. Zo ontstaat een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen. Het is ons streven begin 2015 te starten met de bouw van de eerste fase. Voor meer informatie verwijzen we graag naar www.zijdebalen.nl”.

Afbouwstrategie Propertize

De transactie van Zijdebalen past in de opdracht van Propertize om in een periode van acht tot tien jaar zijn portefeuille aan vastgoedfinancieringen en vastgoed af te bouwen. Voor Propertize ligt de omvang van de transactie in lijn met de waardering.

Deel deze pagina: