Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks heropent Tilburgse prefabbetonfabriek

Datum: 01.10.2015

Door het succes van onze activiteiten in Engeland en om aan de vraag van opdrachtgevers in de Engelse, Belgische, Franse en Nederlandse markt te kunnen voorzien, heropent Hurks de betonfabriek aan de Ledeboerstraat in Tilburg. Deze productielocatie zal geheel opnieuw en zo efficiënt mogelijk worden ingericht. De betonfabriek zal aan circa vijftig nieuwe medewerkers werkgelegenheid bieden. Doel is het eerste betonelement in januari 2016 te storten.

Met drie productiehallen gaat het om een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding op een tweede productielocatie voor Hurks prefabbeton. De heropening van de Tilburgse betonfabriek is noodzakelijk omdat omvangrijke Engelse gebiedsontwikkelingen zoals London City Island (LCI) en Royal Wharf van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore momenteel flinke productiecapaciteit van de Veldhovense prefabbetonfabriek van Hurks in beslag nemen. Op deze locatie worden de elementen geproduceerd voor Londense woontorens die in het prefab sandwich-metselwerk van Hurks worden opgetrokken. Dit Hurks systeem bestaat uit een complete prefab betonnen structuur inclusief vloeren en binnenwanden en sandwich gevelelementen inclusief bakstenen, kozijnen, beglazing en ventilatievoorzieningen.

Extra efficiëntie

De Tilburgse vestiging zal zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Deze tweede productielocatie van Hurks prefabbeton zal in de eerste plaats grijze beton produceren voor de woning- en utiliteitsbouw. Op termijn zal in deze vestiging tevens de productie plaatsvinden van prefab sandwichelementen ten behoeve van Da Vinci Huis, de conceptwoningen van Hurks. Met de heropening van de Tilburgse betonfabriek-vestiging zijn zo’n vijftig arbeidsplaatsen gemoeid. De werving van deze nieuwe medewerkers is ondertussen van start gegaan.

Deel deze pagina: