Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks start met bouw van nieuwe Celsiusbuurt voor Sint Trudo

Datum: 01.09.2016

Op 5 september a.s. start Hurks met de bouw van Celsius Van der Bildt: de eerste fase van de nieuwe Celsiusbuurt in Woensel-West. Dit eerste deelproject rond het Celsiusplein omvat 63 grondgebonden woningen en 34 loftappartementen boven 22 bedrijfsruimten. Celsius Van der Bildt is een ontwikkeling van Stichting Sint Trudo die in zijn geheel door Hurks wordt gerealiseerd.

Circa 400 oude woningen rond het Celsiusplein maken plaats voor de nieuwe Celsiusbuurt, die kleurrijk, hip en levendig wordt. Een plan dat in vier bouwfasen wordt gerealiseerd. Celsius Van der Bildt is hiervan de eerste fase en gaat van start met de realisatie van een bouwblok aan de Edisonstraat. Dit omvat betaalbare bedrijfsruimten vanaf 25 m² op de begane grond met daarboven 34 loftappartementen van circa 50 m2 vloeroppervlak.

Da Vinci Huis

Achter dit bouwblok komen 63 grondgebonden woningen, waarvan er 51 volgens het Da Vinci Huis-woonconcept van Hurks worden gebouwd. Da Vinci Huis levert maatwerkwoningen die gebouwd zijn volgens een geoptimaliseerd proces. Het woonconcept kenmerkt zich door een hoge mate van efficiency in ontwerpen, bouwen en organiseren. Het gaat om diverse woningtypen met twee of drie verdiepingen, een tuin of terras en sommige met een dakterras. De woningen lopen uiteen van 50 tot 90 m2 vloeroppervlak en zijn zeer energiezuinig. Behalve dat de woningen fel van kleur worden, krijgen ze bijzondere gevelschilderingen. Het ontwerp is van de hand van Tarra architectuur & stedenbouw in ‘s-Hertogenbosch.

Alle nieuwe woningen in Celsius Van der Bildt zijn bestemd voor sociale huur. Woningcorporatie Sint Trudo zet zich samen met de buurt en de gemeente Eindhoven in voor een nieuwe toekomst voor Woensel-West. Een deel van de woningen is voor de herhuisvesting. Het streven is om ook nieuwe betrokken bewoners aan te trekken die er bewust voor kiezen in deze wijk te gaan wonen en een bijdrage willen leveren aan de gemeenschap daar. Veel jonge nieuwe bewoners zijn al actief in allerlei wijkprogramma’s, die zich vooral richten op de ontwikkeling van kinderen.

 

Deel deze pagina: