Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Hurks verbouwt Centrum voor Geboorte & Gezin van Elkerliek Ziekenhuis

Datum: 24.02.2016

Na de oplevering van het nieuwe OK-complex en de renovatie van de naastgelegen intensive Care en Centrale Sterilisatieafdeling van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, gaat Hurks nu aan de slag met de verbouwing van het Centrum voor Geboorte & Gezin. Deze start in februari en voltrekt zich tot december 2016 in vier fasen.

De opdracht voor de bouwkundige werkzaamheden van de verbouwing van het Centrum voor Geboorte & Gezin vloeit voort uit de eerdere prettige samenwerking waarover het Elkerliek Ziekenhuis in een tevredenheidsverklaring zijn genoegen uitsprak. Het nieuwe Centrum voor Geboorte & Gezin bestaat uit 7 verloskamers en 18 gezinssuites. Op 12 van deze suites kan tevens een couveuse worden geplaatst. Hurks participeerde in bouwteamovereenkomst in het ontwerp en start nu met de uitvoeringsfase. Het vernieuwde Centrum voor Geboorte & Gezin zal eind 2016 worden opgeleverd.

OK-complex

De eerdere samenwerking met het Elkerliek Ziekenhuis werd uitgevoerd in de periode van oktober 2011 tot december 2015. Deze behelsde de realisatie van het nieuwe OK-complex van ca. 2.600 mbvo met aansluitend de renovatie van de Intensive Care (IC) en de Centrale Sterilisatieafdeling (CSA) van ca. 3.200 mbvo. De eerste fase van de opdracht betrof  het realiseren van 8 operatiekamers inclusief bijbehorende techniekruimte en aansluiting op het bestaande gedeelte. De renovatie van de IC en de CSA voltrok zich in 8 fasen waarbij het ziekenhuis vol in bedrijf bleef.

Tevredenheidsverklaring

In een tevredenheidsverklaring sprak het ziekenhuis zijn waardering uit over de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Ook was het te spreken over het feit dat de werkzaamheden in termen van geld, tijd en kwaliteit binnen de gestelde doelen werden uitgevoerd, rekening houdend met medewerkers en patiënten. 

Tevredenheidsverklaring over samenwerking en projectverloop

Deel deze pagina: