Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

MetaForum ontvangt National Prix d’Excellence; the Oscar of Real Estate

Datum: 17.10.2013

De transformatie van de historische werktuigbouwkundehal tot het MetaForum, het nieuwe hart van het TU/e Science Park, ontvangt de ‘National Prix d’Excellence Awards of the Netherlands 2013' in de categorie: Public Infrastructures / Amenities & Specialised Projecst (Purpose Built). Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de FIABCI (Confederation Internationale des Administrateurs de Biens Immobiliers), The International Real Estate Federation, voor het project waarbij alle vastgoeddisciplines optimaal zijn ingezet. Hurks renoveerde en bouwde het MetaForum.

FIABCI

Wereldwijd vertegenwoordigt FIABCI vastgoedprofessionals in de regio’s Afrika, Amerika, Asia Pacific en Europa en telt duizenden leden. FIABCI The Netherlands telt ca 125 leden. Zij beoefenen een vastgoed gerelateerde professie, zoals o.a. makelaar, projectontwikkelaar, architect, constructeur en bouwkostendeskundige.

Integrale beoordeling

Eén van de activiteiten van FIABCI betreft sinds 1992 de jaarlijkse organisatie van de FIABCI Prix d’Excellence, deze prijs wordt ook wel omschreven als 'the Oscar of Real Estate'. Het zijn awards voor het hele project. Er wordt integraal beoordeeld op het architectonisch design, ontwikkeling en realisatie, financiën en marketing, impact op de omgeving en voordelen voor de gemeenschap. MetaForum in Eindhoven kreeg de prijs in de categorie public infrastructures/ amenities & specialised project/ purpose built.

De jury bestond uit Frans van Hoeken van DTZ Zadelhoff, Hans Klompenhouwer van architectenbureau R4a, Andries Broersma van ingenieurs- en constructieadviesbureau Broersma en architectuurcriticus en publicist Paul Groenendijk.

MetaForum won eerder de Gulden Feniks 2013.

Lees verder op www.fiabci.org

Deel deze pagina: