Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Prefab studentenhuisvesting TU/e bereikt hoogste punt

Datum: 22.01.2016

Op de kop af 82 dagen na de montagestart bereikt de studentenhuisvesting TU/e vandaag het hoogste punt van de volledig in prefab elementen opgetrokken hoogbouw voor de TU/e campus in Eindhoven. De woontoren van 14 lagen werd ontwikkeld en gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf.

Hurks was betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar, verzorgde de prefab elementen en ontwierp en leverde de aluminium kozijnen. Het uitgangspunt was een bouwtijd van twee werkweken per verdieping. De bouw verliep echter dermate succesvol dat deze door het snelle ‘stapelen’ van de prefab elementen maar een luttele zes werkdagen per verdieping in beslag nam. Het casco komt uit de fabriek in Veldhoven en wordt op de bouwplaats geassembleerd. De opbouw van het casco, de sparingen, de plattegronden en de technische installaties zijn hierop ontworpen. De aluminium kozijnen worden eveneens op voorhand in de gevels geïntegreerd, met uitzondering van de kozijnen op de begane grond. Alle puien zijn voorzien van een thermisch verzinkt en volgens de NEN gepoedercoat stalen doorvalscherm. 

Dommel

De productie van de prefab elementen werd mei 2015 opgestart en liep tot begin december. De montage startte op 2 september vorig jaar en wordt op 22 januari a.s. afgerond. Namen bouwlaag nul tot en met drie nog zeven werkdagen in beslag; vanaf laag vier lukte het in zes werkdagen per bouwlaag. Op 28 januari a.s. wordt de bouwkraan afgebroken en start de afwerking van de woontoren aan de oevers van de Dommel. Het is de bedoeling dat de toren, die nog geen officiële naam heeft maar in de wandelgangen Parkview wordt genoemd, internationale studenten en promovendi gaat huisvesten. De eerste permanente huisvesting op de TU/e campus biedt straks onderdak aan 303 personen, waarvoor straks 121 kleine en 66 grote kamers beschikbaar zijn. Het gaat om 12 zelfstandige tweekamerwoningen en 104 groepswoningen.

Succesvolle bouw door snel ‘stapelen’ van prefab elementen

Deel deze pagina: