Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Reinier de Graaf Gasthuis genomineerd voor architectuurprijs

Datum: 27.05.2016

Met een knal en confetti werd het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft eind vorig jaar geopend. Toen al viel de bouwcombinatie Hurks – Kuijpers lovende woorden ten deel. Naar nu blijkt kunnen we nog een veer op onze hoed bijsteken. De nieuwbouw van het Reinier de Graaf is genomineerd voor de Hedy d’Ancona Architectuurprijs voor voorbeeldstellende zorgarchitectuur. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 juni a.s.

Het Reinier de Graaf Gasthuis maakt deel uit van een zeer diverse selectie van genomineerde projecten. De zeskoppige jury van de Hedy d’Ancona Architectuurprijs bestaat uit architecten en zorgprofessionals die de kanshebbers selecteerden uit 52 inzendingen. Die jury bezocht de genomineerde projecten en beoordeelde ze op architectonische kwaliteit, samenhang zorgconcept en architectuur, en de organisatie van het proces. Bij die gelegenheid wisselde de jury onder anderen van gedachten met opdrachtgevers, architecten en gebruikers, patiënten, personeel en bezoekers. Op maandag 20 juni zal Hedy d'Ancona tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de vierde keer de prijs voor excellente zorgarchitectuur uitreiken aan een van de zeven genomineerde projecten voor de Hedy d’Ancona-prijs 2016.

Reinier de Graaf dingt mee naar prijs voor excellente zorgarchitectuur

Voorbeeldige zorgarchitectuur

De Hedy d’Ancona Architectuurprijs is een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt om ‘voorbeeldige architectuur’ in de zorg in de schijnwerpers te zetten. Volgens de initiatiefnemers is dat van belang omdat het zorglandschap snel verandert, de institutionele zorg steeds zwaarder wordt en ook technologische ontwikkelingen de zorg veranderen. De prijs draagt de naam van Hedy d’Ancona omdat zij tussen 1994 en 1998 minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur verantwoordelijk was voor de introductie van het Rijksarchitectuurbeleid. Voor het winnende project is 20.000 euro beschikbaar.

Deel deze pagina: