Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Bouwtijd van 3,5 maand dankzij Hurks woonconcept en bouwmethodiek Da Vinci Huis

Snelle realisatie Dela huurwoningen Blixembosch Buiten

Datum: 30.03.2015

Donderdag 2 april vieren gemeente Eindhoven, VOF Blixembosch Buiten (bestaande uit BPD en Hurks vastgoedontwikkeling), DELA Vastgoed en Hurks bouw het hoogste punt bij de eerste huurwoningen in de nieuwe buurt Blixembosch Buiten in het noorden van Eindhoven. De 21 hoek- en tussenwoningen worden gebouwd volgens het woonconcept en de bouwmethodiek van Hurks: ‘Da Vinci Huis’. Om deze mijlpaal te markeren, verrichten wethouder Yassin Torunoglu en vertegenwoordigers van DELA en de VOF Blixembosch Buiten een bouwhandeling bij één van de woningen. Tevens start DELA op dat moment met de verhuuractiviteiten.

Da Vinci Huis

De snelle bouwmethodiek zorgt ervoor dat de eerste woningen al 3,5 maand na start bouw opgeleverd worden. Edith Brinkman, ontwikkelingsmanager bij Hurks bouw: “Da Vinci Huis van Hurks is de nieuwe methode voor onder andere woningcorporaties, beleggers, gemeenten en ontwikkelaars om snel en efficiënt maatwerk grondgebonden woningen te ontwikkelen en realiseren. Met deze methode kan vanuit ieder programma van wensen, snel de best passende oplossing worden gekozen. Hierbij heeft de opdrachtgever veel keuzevrijheid onder meer ten aanzien van architectuur, indeling, afwerking en duurzaamheid. De woningen kunnen ongekend snel worden ontwikkeld en gebouwd en zijn bovendien voordelig geprijsd.”

Huurwoningen

DELA zal op 2 april ook starten met de verhuur en heeft hoge verwachtingen. Manon Veldt, commercieel vastgoedmanager Wonen: “We zien de afgelopen jaren een stijgende vraag naar huurwoningen in de vrije sector. Hier vinden huurders het comfort van nieuwbouw met de goede voorzieningen van één van Eindhovens populairste wijken. Daarnaast biedt Blixembosch Buiten veel groen in de vorm van de natuurlijke wal.” In mei start de bouw van de 2e fase (17 huurwoningen) en ca. 4 maanden later de 3e fase (12 huurwoningen). De verhuur wordt verzorgd door Van Santvoort makelaars.

“Waardevolle aanvulling”

Wethouder Yassin Torunoglu bevestigt het belang van huurwoningen voor Eindhoven. “We werken momenteel aan een nieuwe Woonvisie. Dat wordt een ambitieus verhaal, we willen doorgroeien naar 300.000 inwoners. Eindhoven trekt veel talent en wil dat ook aan zich binden. Naast een aantrekkelijke woonomgeving en de goede voorzieningen hebben we daarvoor woningen nodig. Dat betekent een ambitieus woningbouwprogramma. Een deel van dat programma bestaat uit middeldure en dure huur. We hebben in Eindhoven veel huur, maar dat zijn vooral sociale huurwoningen, middeldure en dure huur is hier nog een markt van de toekomst. Daarom is dit project een waardevolle aanvulling.”

Over Blixembosch Buiten

BPD, voorheen Bouwfonds Ontwikkeling, en Hurks vastgoedontwikkeling (projectmatige woningen) en de gemeente Eindhoven (uitgifte van kavels voor zelf en samen bouwen) werken samen aan Blixembosch Buiten, waar uiteindelijk zo’n 400 koop en huurwoningen worden gebouwd. In het eerste deelplan zijn inmiddels al veel woningen verkocht en bewoond. Kijk voor meer informatie op blixemboschbuiten.

Deel deze pagina: