Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Startsein bouw ultramoderne fabriek voor Danone Nutricia in Cuijk

Datum: 09.06.2016

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek (onderdeel van Friso Bouwgroep) is samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch als bouwcombinatie aangesteld. Gistermiddag (9 juni jl.) gaf Danone Nutricia samen met Friso-Hurks het startsein voor de nieuwbouw van ruim 49.000 m2 bvo. Het project, een investering van 240 miljoen euro is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit. Eind 2017 zal de nieuwe fabriek operationeel zijn en zal hij voor meer dan tachtig landen babyvoeding, onder andere Nutrilon en Aptamil produceren.

Miljoenenopdracht voor Friso-Hurks

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m2 gebouwd. De constructieve werkzaamheden zullen in het derde kwartaal van 2017 gereed zijn. Aansluitend worden de afbouwwerkzaamheden eind 2017 afgerond. De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen produceren. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk de deuren zal sluiten.

Kantoren met BREEAM niveau ‘Outstanding’

Om de duurzaamheids-ambities van het bedrijf kracht bij te zetten, kiest Danone Nutricia tijdens de bouw voor de nieuwste technologieën. De nieuwe fabriek zal zeer energie-efficiënt opereren en voldoen aan de meest strikte normen op het gebied van CO2-uitstoot. Het kantoorgedeelte van de fabriek wordt ontworpen voor een BREEAM-certificering niveau ‘Outstanding’ waarbij extra hoge eisen op gebied van duurzaamheid worden gesteld. Behalve op de moderne installatievoorzieningen worden op verschillende onderwerpen als materialen, afval, ecologie, gezondheid en management punten behaald. Op deze manier worden op voor zoveel mogelijk onderdelen energiebesparende maatregelen getroffen.

Adviesburo Het4kant uit Sneek is als advies- & ingenieursbureau betrokken bij het project. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden al in volle gang.

Deel deze pagina: