Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Stormloop op Da Vinci Huis koopwoningen De Bongerd

Datum: 11.03.2015

Het liep storm bij de inschrijving voor de 23 hofwoningen die Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks bouw in De Bongerd in Amsterdam gaat bouwen. Onder massale belangstelling startte op 28 februari jl. de inschrijving voor de eerste reeks van in totaal 49 Da Vinci Huis-woningen die in dit moderne tuindorp aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord zullen verrijzen. Vanmiddag om 12.00 uur sloot de inschrijving. Morgen volgt de loting onder maar liefst 244 aspirant-kopers…

De Amsterdamse makelaars Hoekstra en Van Eck en ERA Van De Steege hadden het er maar druk mee. Mede door het eerste overweldigende verkoopsucces overweegt de eerste ook de overige 26 woningen die Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks in opdracht van ontwikkelingsmaatschappij De Bongerd (ODB) gaat bouwen in de verkoop te nemen. Tot 2020 zullen in De Bongerd tussen de 1.200 en 1.300 woningen worden gerealiseerd. Dit moderne tuindorp ligt in het westelijk deel van Amsterdam-Noord in de bocht van het Zijkanaal I.

Tuindorp-gedachte

Passend in de Tuindorp-gedachte bestaat De Bongerd straks uit vier buurten met kleine woonstraten en een intieme sfeer. Dichtbij de natuur van Waterland en Het Twiske, maar ook vlakbij het NDSM-terrein: een voormalige scheepswerf en thans een culturele broedplaats. Via frequente veerverbindingen is het centrum van Amsterdam eenvoudig te bereiken. Naar nu blijkt is De Bongerd voor veel gezinnen een unieke buitenkans binnen de ring.

Supermarkt

In opdracht van ODB realiseert Bouwcombinatie Van der Leij-Hurks bouw in twee fasen 23 en 26 zogenaamde hofwoningen in de ruime opgezette wijk in jaren dertig stijl. Duurzame woningen die worden ontwikkeld en gebouwd volgens het Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Parallel aan de 23 woningen realiseert de bouwcombinatie tevens een supermarkt met daarboven 42 appartementen. De winkel wordt afgenomen door een supermarktketen. De Amsterdamse woningstichting Eigen Haard neemt straks de verhuur van de bovengelegen woningen voor zijn rekening.

Tuindorp De Bongerd

De Bongerd: voor veel gezinnen een buitenkans binnen de ring

Deel deze pagina: