Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Meebewegen met de grootste bouwput van Nederland

Leidsche Rijn Centrum, Utrecht

Betrokken Hurks-disciplines:
bouw


Leidsche Rijn Centrum: het tweede stadshart van Utrecht

Het begon met de onderbouw van Leidsche Rijn Centrum die bouwcombinatie Hurks-Slokker eerder in Utrecht realiseerde. Een reusachtige ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel, goederenlift en een fors bemeten parkeergarage. Nu de solide basis van het tweede Utrechtse stadshart in aanbouw. Een deel daarvan neemt bouwcombinatie Hurks-Slokker CPL vof voor zijn rekening. Daarnaast treedt Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project.

Met vijf partijen aan de slag met tien bouwblokken tegelijk

Gemeente Utrecht

Het deel van Leidsche Rijn Centrum dat Hurks-Slokker voor zijn rekening neemt omvat de bouwblokken D1, D2 en D3; ook bekend als ‘perceel 3’. In totaal omvat het ca. 45.000 m2 winkels en woningen - 118 koop- en 113 huurappartementen - en de afbouw van de onderbouw. Een werk dat wordt uitgevoerd in opdracht van Leidsche Rijn Centrumplan B.V. Dit is een samenwerking van LRC B.V., bestaande uit a.s.r. vastgoed projecten & Vesteda Project Development. Het spreekt voor zich dat ook de gemeente Utrecht nauw bij de ontwikkeling en realisatie van Leidsche Rijn Centrum is aangehaakt.

Smart city met aantrekkelijke, hedendaagse architectuur

Zwaarwegend karwei

Behalve de genoemde bouwblokken verzorgt de bouwcombinatie de bouwplaatscoördinatie. Nauwgezet stuurt en begeleidt Hurks-Slokker alle bewegingen in de bouwput. Een logistiek en bouwtechnisch zwaarwegend karwei waarbij nogal wat komt kijken. Want in totaal zijn er maar liefst vijf bouwpartijen actief op de grootste bouwplaats van Nederland die aan tien bouwblokken tegelijk werken. Vanwege de grootte van de bouwopgave werd de realisatie van de verschillende bovenbouwonderdelen gesplitst.

Jumbo Foodmarkt

Als eerste onderdeel van het project staat de opening van de grootste ‘Jumbo Foodmarkt’ van Nederland gepland. Deze opent op 1 november 2017 zijn deuren. De rest volgt in het eerste en tweede kwartaal van 2018.

Leidsche Rijn Centrum

Midden in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt gebouwd aan Leidsche Rijn Centrum. Een fonkelnieuw stadshart waar uiteindelijk zo’n 100.000 mensen zullen wonen, winkelen, werken en elkaar ontmoeten. Een volwaardig centrum met leuke winkels, terrasjes, koffietentjes en restaurants. Maar ook met moderne koop- en huurwoningen, kantoorruimtes, een bioscoop, een bibliotheek en goede openbaar vervoer-verbindingen. Een smart city met een aantrekkelijke, hedendaagse architectuur van een hoogwaardige technische en duurzame kwaliteit.