Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Bouwen met fluwelen handschoen en vederlichte tred

Bastion Hotel Tilburg, Tilburg

 

Betrokken disciplines:

bouwgeveltechniekbouwcenters

 

Een beddentoren in moderne Bastion-stijl

De hotellerie is een branche waarin Hurks de laatste tijd in toenemende mate actief is. In hartje Amsterdam werkt Hurks aan het vijfsterren Hyatt Regency Spinoza Hotel en onlangs legde onze onderneming de laatste hand aan de volledige nieuwbouw van het Bastion Hotel Tilburg. Een beddentoren in moderne Bastion-stijl, waarvan Hurks het casco, de gevel, het dak en een deel van de afbouw verzorgde met de winkel open. Aangezien een hotel 24/7 in bedrijf is en zijn gasten – slapend en wakend - tevreden wil houden, waren fluwelen werkhandschoenen en een vederlichte tred geboden. “Van 09.00 tot 17.30 waren we welkom.”

Want Bastion Hotel-gasten willen op hun gemak ontwaken. En daar houdt directeur-eigenaar Maik Willems van Bastion Hotels graag rekening mee. Hij is dan ook een man met een missie: het Bastion Hotel Groep-concept verder uitrollen en naadloos laten aansluiten bij de wensen van de hedendaagse zakelijke hotelgast. Met succes, want zijn onafhankelijke hotelketen is één van de grootsten in Nederland. Het geheim van dit succes: persoonlijke sfeer, gastvrijheid, comfort, goede faciliteiten, een centrale ligging en een gunstige prijs. Alle 32 vestigingen zijn eigendom van  Bastion Hotels. Met hotels van Groningen tot Maastricht en één in Duitsland telt de keten ondertussen meer dan 3000 kamers. 

 

Vergevorderde plannen

De aanbesteding voor de Tilburgse Bastion-vestiging kwam op Hurks’ pad via vergevorderde plannen voor een Bastion Hotel in het Waalrese Diepenvoorde waar Hurks vastgoedontwikkeling momenteel aan werkt. “Hurks zat al enige tijd bij de Bastion Hotel Groep aan tafel toen de nieuwbouw van Bastion Hotel Tilburg ter sprake kwam. Het lag voor de hand dat we mee zouden doen aan de aanbesteding en die wonnen we. In opdracht van ingenieursbureau Bekker en Stroband, de leidinggevende partij van alle Bastion Hotel- nieuwbouw en renovaties, kregen we op 11 november 2014 de schriftelijke opdracht voor de volledige nieuwbouw”, aldus projectleider Steven Bossers.

Snel schakelen en beslissingen nemen

Bastion-stijl

Op 6 januari 2015 werd de eerste mortelschroefpaal geplaatst. Op 2 februari volgden de eerste prefab elementen, waarna op 15 april het hoogste punt werd bereikt met het plaatsen van de dakopbouw op de zevende etage. Daarmee werd de beddentoren in een luttele 15 werkweken vanaf de fundering opgetrokken. Naast 105 hotelkamers – 65 meer dan in de oorspronkelijke laagbouw – omvat de hoogbouw in moderne Bastion-stijl een entree, restaurant, rokersruimte en fitnessruimte. De nieuwbouw werd opgetrokken uit prefab betonnen binnenwanden, binnenbladen en vloeren met traditioneel metselwerk. Hurks was verantwoordelijk voor het casco: de gevel, het dak alsmede een deel van de afbouw en de terreininrichting. De rest verzorgde de Bastion Hotel Groep zelf waarna het hotel eind oktober officieel werd geopend.  

Snel schakelen

De samenwerking tussen Hurks en de Bastion Hotel Groep verliep prettig en geolied. Steven Bossers: “Het komt niet vaak voor dat een directeur-eigenaar zich zo direct met het reilen en zeilen van zijn organisatie bezig houdt. Bij een bouwproject als in Tilburg kun je daardoor snel schakelen en beslissingen nemen. Zo’n directe manier van werken maak ik zelden mee.“ 

Volledige nieuwbouw met 65 meer kamers dan voorheen

Deel deze pagina: