Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

360 graden Hurks

St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht

Betrokken Hurks-disciplines:
bouw
delphi engineering
prefabbeton
geveltechniek
bouwcenters

360 graden Hurks

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht is tot stand gekomen door de integrale samenwerking van alle disciplines van Hurks. Onze engineers berekenden en visualiseerden de betonnen constructie mbv een 3D Bouw Informatie Model (BIM). Hurks prefabbeton realiseerde het complete betonnen skelet van het ziekenhuis en de parkeergarage. De engineering, productie en montage van alle aluminium gevels is verzorgd door Hurks geveltechniek. Daarnaast waren er vele andere partijen betrokken bij de realisatie van het ziekenhuis. De kunst is deze efficiënt aan te sturen en coördineren. Dat was de uitdaging voor Hurks bouw die het complete project heeft begeleid en gerealiseerd.

Dynamiek en daadkracht

De bouw van een ziekenhuis vraagt om continue interactie met de gebruikers. Er is en blijft altijd een spanningsveld tussen de uitgangspunten in de tekeningen én de dynamiek van de snelle doorontwikkeling van functies binnen de ziekenhuiswereld. Dat vraagt om flexibiliteit en afstemming. Om proactief zijn. De opdrachtgever faciliteren in besluitvorming. Dat is ons op het lijf geschreven.

 

Modulaire bouw maakt toekomst- bestendig

In de grond dragen 2186 heipalen het ziekenhuis

Hurks realiseerde

  • Ziekenhuis met een bruto vloeroppervlak van 54.500 m2 met onder meer 144 bedden, 70 dagbehandelingsplaatsen, 10 operatiekamers, spoedeisende hulp, huisartsenpost, oncologisch centrum en diverse laboratoria ten behoeve van het kennis- en onderzoekscentrum,
  • Medisch Psychiatrisch Centrum van 9.300 m2,
  • Parkeergarage met 520 plaatsen.