Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Samenspel van vertrouwen

Ziekenhuis Bernhoven, Uden

Betrokken Hurks-disciplines:
bouw
geveltechniek
onderhoud
bouwcenters

Toezicht op eigen werk

Bernhoven gaf volledig vertrouwen aan Hurks en Kuijpers (Bouwcombinatie Bernhoven) om een nieuwbouwziekenhuis te realiseren. Al vanaf definitief ontwerp zijn we betrokken en hebben we onze uitvoeringskennis en bouwkostenexpertise ingebracht. Zonder extern toezicht hebben we in 2 jaar en 2 maanden ruim 55.000 m² vloeroppervlak gecreëerd dat plaats biedt aan 380 bedden en acht operatiekamers. Een samenspel van vertrouwen.

Korte lijnen, snelle besluitvorming

De Bouwcombinatie had rechtstreeks contact met de opdrachtgever, zonder tussenkomst van externe adviseurs tijdens de realisatiefase. Dit zorgde voor korte lijnen en snelle besluitvorming. Tegelijkertijd toont het onze verantwoordelijkheid en ervaring in het tot stand laten komen van een ziekenhuis van dit formaat. In vier bouwstromen en met oog voor de medisch-technische inrichting tijdens de uitvoering gaven we zicht op onze aanpak en creëerden we rust voor de opdrachtgever richting oplevering.

Meest mensgerichte ziekenhuis

Bernhoven wil in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland zijn. Dat vraagt om een gebouw dat in elk aspect rekening houdt met de behoeften van de gebruikers. Zo hebben we bijvoorbeeld patiëntenterminals geïnstalleerd. Via een paneel bij het bed kan de patiënt internetten, televisiekijken en aangeven welke maaltijden hij wil. Komt de arts even langs? Dan heeft hij met één druk op de knop toegang tot het elektronische patiëntendossier. Wat we hier deden is nog in geen ziekenhuis vertoond.

Multimedia zuilen en patienten- terminals voor een mens vriendelijke omgeving

420.000 bakstenen, 1.800.000 kg staal

300 km voedingskabel, 560 km datakabel

450 medewerkers Hurks en Kuijpers