Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn

Applaus voor theater in een kerk

Tijdelijk Theater, Helmond

Betrokken Hurks-disciplines:

bouw
bouwcenters

Van sereen godshuis tot hemels speelhuis

In december 2011 brandt het vermaarde Helmondse theater ’t Speelhuis, ontworpen door Piet Blom, tot de grond toe af. De gemeente besluit een Tijdelijk Theater in de koepelkerk Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming te realiseren, midden in de stad. Een volwaardig theater voor een periode van vijf tot tien jaar. In een kerk en omgeving die slechts minimaal mogen worden aangepast. Op te leveren in een uiterst korte doorlooptijd; start bouw in oktober 2012, ingebruikname januari 2013. Hurks nam de uitdaging aan.

Een gebouw in een gebouw

Door snel en gemakkelijk te (de)monteren elementen in de bestaande bouw te plaatsen, is een compleet theater gecreëerd, zonder dat de kerk is aangetast. Een podium met een speelveld van ruim 10 bij 10 meter, een lichtbrug, een tribune voor 260 bezoekers, een balkon met nog eens 160 plaatsen en een foyer. Ruimte voor techniek en changement plus natuurlijk alle noodzakelijke voorzieningen voor artiesten. Speciale akoestische maatregelen zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit.

De transformatie van kerk tot theater is tot in het kleinste detail met liefde en vakmanschap uitgevoerd door Hurks bouw. Met applaus ontvangen door de stad.

Bouwen in een omgeving die slechts minimaal mag worden aangepast

Speciale akoestische maatregelen voor uitstekende geluidskwaliteit