Nieuws

Oplevering drie nieuwe onderwijsgebouwen voor Fontys

Drie nieuwe onderwijsgebouwen op de Fontys campus zijn klaar

De bouw van de nieuwe Fontys campus Rachelsmolen is na ruim 2 jaar voltooid. Inmiddels worden de drie gebouwen in gebruik genomen door de studenten en leerkrachten. Vijf opleidingsinstituten hebben hun intrek genomen.

De gebouwen
De drie gebouwen zijn in een rap tempo gebouwd en zijn zo ingericht om een fijne en inspirerende leer- en werkomgeving te bieden. Ontmoetingen worden gestimuleerd door de functies en activiteiten op de campus zoveel mogelijk te verspreiden. Het eerste gebouw is centraal ingericht en bevat functies die voor de hele Fontys-gemeenschap toegankelijk zijn. In het tweede gebouw is praktijkgericht onderwijs ondergebracht en het derde gebouw vormt een flexibele thuisbasis voor de studenten en medewerkers binnen Fontys. De gebouwen proberen aan alle behoeftes te voorzien met een genderneutraal toilet en zelfs een gebedsruimte, met midden op het plein een groot tribune-element en een groene zitkuil.

 

 

Betrokken partijen
Hurks is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouw samen met nevenaannemers Croonwolter&dros en ULC. Het ontwerp van deze ambitieuze campus is ontworpen door Barcode Architects, OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten.

Duurzaamheid
Het ontwerp van Fontys richt zich sterk op duurzaamheid, met onder andere het gebruik van ‘warmte- en koudeopslag’ (WKO). In de winter wordt het gebouw verwarmd met een warmtepomp die warmte haalt uit het opgepompte grondwater van de warme bron. Het afgekoelde grondwater wordt vervolgens teruggepompt in de koude bron. In de zomer wordt dit gekoelde water weer opgepompt en als passieve koeling gebruikt. Ook bevat de vernieuwde campus veel groen en fijne verblijfsplekken.

Foto’s: Rutger Raymakers fotografie

Gerelateerde projecten & verhalen

Fontys
Bouw

Fontys

Fontys campus Rachelsmolen bereikt hoogste punt
Nieuws

Fontys campus Rachelsmolen bereikt hoogste punt

Duurzaam slopen én bouwen bij Fontys in Eindhoven
Verhalen

Duurzaam slopen én bouwen bij Fontys in Eindhoven