Bouw Vastgoedontwikkeling

Multifunctioneel Lorentz in hartje Leiden

Locatie
Leiden
Status
Gereed (2020)
Programma
55.000 m² bvo en fietsenkelder t.b.v. 4800 fietsen
Kenmerkend
Complexe uitvoering door beperkte ruimte

Het multifunctionele gebouw Lorentz ligt direct tegenover station Leiden Centraal. Dit vormt de geheel nieuwe entree van de stad voor zo’n 70.000 bezoekers en passanten per dag. Lorentz is het eerste nieuwbouwproject in de totale herontwikkeling van het Leidse stationsgebied. In de afgelopen twee decennia werd het getransformeerd naar een ontmoetingsplek waar het prettig wonen, werken, winkelen en verblijven is.

Lorentz

Rolbeschrijving

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling vormde een ontwikkeling- en bouwcombinatie met Van Wijnen.

Programma

Met een totale bruto vloeroppervlakte van va. 55.000 m²: Een fietsenkelder voor ca. 4800 fietsen,. Voor retail is er ca. 1655 m² verhuurbaar vloeroppervlakte. Voor kantoren is er ca. 4048 m² vvo. In totaal zijn er 173 (huur)appartementen en 198 appartementsgebonden parkeerplaatsen.

Gebouw

Het gebouw (naar ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten) bestaat uit een vier lagen tellend plintgebouw met daarbovenop twee torens van verschillende hoogten. In de plint bevinden zich (aan het Stationsplein en de Stationsweg) winkels en horeca, aan de nieuwe woonstraat komen de kantoren en woningen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Kaap
Bouw Vastgoedontwikkeling

Kaap

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler