Bouw

Duurzaam bouwen door gebruik van circulaire materialen

Locatie
Goirle
Status
Gereed (2022)
Programma
Experience center, office gebouw (3.000 m²) en warehouse (6.000 m²)
Kenmerkend
Gebruik van circulaire materialen

Al ruim 155 jaar biedt koninklijk familiebedrijf HAVEP een verregaande kennis en ervaring in werkkleding, vertaald in kwaliteit en resultaat. In opdracht van HAVEP realiseren wij aan de Parralelweg een geheel nieuw pand bestaande uit een prachtig experience center, office gebouw (3.000 m²) en warehouse (6.000 m²). Het pand wordt op een zeer duurzame wijze gerealiseerd.

Circulair bouwen
Hurks is zich bewust van de impact op mens en milieu. We zien ons bedrijf dan ook als een middel om een positieve impact te maken in de wereld. Dit willen we ook weerspiegelen in onze projecten, door de milieu impact zoveel mogelijk te beperken en circulaire materialen te gebruiken. Waar mogelijk krijgen de gebruikte materialen een materialenpaspoort om ze voor, tijdens en na gebruik op te kunnen volgen.

Het office gebouw heeft een totale oppervlakte van ca. 3.000 m², waarvan de nieuwe ingang straks gelokaliseerd gaat worden aan de Parallelweg in Goirle. Deze ingang geeft direct toegang tot het atrium van het gebouw en dit wordt een ware blikvanger. In dit atrium bevindt zich namelijk het Experience Center van HAVEP, een moderne exporuimte voor de producten en werkwijze van HAVEP van nu en in de toekomst. Op de verdieping worden kantoren gerealiseerd rondom dit mooie atrium. Het kantoorgebouw zal bestaan uit een hybride houtconstructie met gelamineerde houten vuren kolommen en liggers met wanden en vloeren van CLT.

Het warehouse, dat ca. 6.000 m² meet, bestaat uit een volledige gelamineerde vuren houten constructie in de vorm van sheddaken. Dit refereert naar de bouwvorm van het huidige bedrijfspand.

In het project wordt ca. 1200 m³ constructief gelamineerd hout en CLT verwerkt. Het nieuwe Office gebouw met warehouse voor HAVEP kan gezien worden als een van de grootste lijmbouwprojecten van Nederland.

Architect: Paul de Ruiter, Amsterdam

Hout constructeur: Lüning Ingenieurs in houtconstructies, Arnhem

Gerelateerde projecten & verhalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Groeseind
Vastgoedontwikkeling

Groeseind

Oosterpoort
Onderhoud & Retail

Oosterpoort