Bouw

Amsterdamse Poort, Amsterdam

Locatie
Amsterdam
Status
In uitvoering
Programma
396 appartementen, 12400 m2 retail en 2400 m2 nieuwbouw
Kenmerkend
Transformatie

Ontwikkeling
De Bijlmermeer in Amsterdam Zuidoost ondergaat een metamorfose. CBRE IM, als eigenaar van de Amsterdamse Poort werkt samen met 3W real estate aan diverse ontwikkelingen van het winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Een van de ontwikkelingen betreft de transformatie van een winkelblok waaraan twee woongebouwen worden toegevoegd. Hurks is voor dit blok bouwteampartner en heeft opdracht voor de uitwerking van het technisch ontwerp.

Programma
Winkelcentrum Amsterdamse Poort dateert uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en is sterk verouderd. Het moet zich de komende jaren ontwikkelen tot een levendig, gevarieerd centrumgebied met een eigen, lokale identiteit. Het hele winkelgebied krijgt een opknapbeurt. De twee woongebouwen die CBRE IM/3W real estate heeft ontwikkeld worden gerealiseerd, grenzend aan een groenrijk gebied tussen de Hoogoorddreef en de Flierbosdreef, en voegen 396 huurwoningen toe aan de Amsterdamse woningvoorraad.

Planning
CBRE IM/3W real estate heeft het plan in bouwteamverband met Hurks, Paul de Ruiter architects, IMd, Hiensch, Blonk advies, Arcadis Landschapsarchitecten en de Koninklijke Ginkel groep  opgewerkt naar een indieningsgereed niveau.  CBRE IM/3W real estate hebben de wens om medio 2023 te starten met de uitvoering, voorafgaand daaraan zal de sloop van de bestaande parkeergarage en een deel van de winkelruimten plaats vinden.