Bouw

ABB vestigt zich op TU Delft Campus

Locatie
Delft
Status
Gereed (2019)
Programma
Hightech duurzaam pand
Kenmerkend
Research en Development-gebouw op TU Delft Campus

Technologiebedrijf ABB vestigt zich in Delft op de TU Delft Campus. Het Zweeds-Zwitserse elektronicaconcern bouwt een hightech, duurzaam pand aan de Heertjeslaan waarin het hoofdkantoor en onderzoeksafdeling van de Product Group EV Charging Infrastructure worden gevestigd.

Design & Build

Hurks kreeg van opdrachtgever ABB de Design & Build opdracht en is sinds oktober 2017 bij de ontwerpwerkzaamheden betrokken. De opgave gaat om een Research en Development-gebouw van ca. 4.000 m2 dat we turnkey opleveren. De nieuwbouw verrijst op het zuidelijk deel van de TU Delft Campus in Delft en bestemd voor onderzoeks- en testactiviteiten voor de ontwikkeling van oplaadtechnologie voor elektrische auto’s en bussen.

ABB, TU Delft

Onderzoek en ontwikkeling

Het nieuwe gebouw zal rond de 90 werknemers van ABB huisvesten. Het pand wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van laadsystemen voor elektrische voertuigen. In het gebouw komen onder meer simulatoren en klimaatruimtes waarin de laadpalen onder alle weersomstandigheden kunnen worden getest.

Gerelateerde projecten & verhalen

Aurora, Eindhoven
Vastgoedontwikkeling

Aurora, Eindhoven

Hoofdkantoor VDL
Bouw

Hoofdkantoor VDL

MetaForum
Bouw

MetaForum