Onderhoud & Retail

Al jarenlang vaste bouwpartner van ING

Locatie
Nederland
Status
Diverse fasen
Programma
Variabel, nieuwbouw en verbouw
Kenmerkend
Nieuwbouw en verbouw van ING bankwinkels en kantoren

Als vaste bouwpartner van ING verzorgt Hurks onderhoud & retail verbouwingen en nieuwbouw van ING Bankwinkels in heel Nederland, maar ook de nieuwbouw of verbouw van ING kantoren. Dat deden we op de Zuidas in Amsterdam, de Delftse Poort in Rotterdam (10.000 m2) en ‘t Schimmelt in Eindhoven. Een half woord van deze opdrachtgever is ondertussen genoeg.

Pin-automaten

Onderdeel van de werkzaamheden is de ontmanteling van 140 locaties, inclusief de pinautomaten die in bestaande panden verwijderd moeten worden. In veel gevallen omdat deze zich op onveilige plekken bevinden. In samenwerking met de bekende firma Brinks worden de pinautomaten weggehaald.

Haalbaar

Zodra de pinautomaten verwijderd zijn, zorgt Hurks onderhoud & retail ervoor dat aan de gevel van het pand niets meer te zien is. De ruimte die de pinautomaat innam, wordt bij de aangrenzende winkel getrokken. Een proces dat zich in één tot twee dagen voltrekt. Dat is alleen haalbaar met multi-inzetbare timmermannen, die ook kunnen stucen, metselen en verstand van elektra hebben.

Veiligheid

Bijzonder voor de bankwereld is de grote aandacht voor veiligheid. Specifieke veiligheidsinstructies en -voorzieningen en het plaatsen van kluizen alsmede het compleet anti-inbraak maken van de panden is specialistisch werk. Bovendien vraagt dit uiteraard uiterste zorgvuldigheid tijdens de bouw.

Dynamische winkelstraat

Regelmatig worden de werkzaamheden uitgevoerd met de bankwinkel open op  locaties die zich vaak midden in een dynamische winkelstraat bevinden; logistiek een complexe opgave. Indien noodzakelijk worden de benodigde materialen ’s nachts aangevoerd en wordt er in ploegen gewerkt. Hurks onderhoud & retail heeft hier een vast team voor aangesteld. De teamleden zijn gescreend én volledig bekend met werken in deze context.

Gerelateerde projecten & verhalen

ING Huis
Onderhoud & Retail

ING Huis

McDonalds
Onderhoud & Retail

McDonalds

Shell hoofdkantoor
Bouw

Shell hoofdkantoor