Bouw

Hurks bouwt mee aan KVL: een hippe hotspot in Oisterwijk

Locatie
Oisterwijk
Status
Gerealiseerd (2019 - 2020)
Programma
appartementen en renovatie U-bouw
Kenmerkend
Unieke hotspot

Van een verlaten plek is Leerfabriek KVL (Koninklijke Verenigde Leder) nu een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Er werken circa 60 bedrijven en dagelijks komen 500 bezoekers koffie drinken, lunchen en dineren, van kunst genieten, dansen en beleven. Binnen afzienbare tijd kunnen ze ook komen logeren in een hotel dat Hurks er bouwt voor opdrachtgever Polimeks.

Prominent pand

Het prominente pand in het hart van de voormalige Leerfabriek, het U-gebouw, wordt op dit moment getransformeerd. Bij de transformatie van dit gebouw blijft een groot deel behouden. Dit wordt herbestemd voor onder andere appartementen, expositieruimten, kantoren, een kleinschalige foodmarket, educatie en sport. Ook is een deel van het pand gesloopt om plaats te maken voor het hotelgebouw, inclusief ondergrondse parkeergarage en wellness. De gebouwen worden met elkaar verbonden door middel van een overdekt atrium.

Casco hotel

De opgave voor Hurks betreft de nieuwbouw van het casco hotel naar ontwerp van Broekbakema architecten. Het gebouw omvat 5.000 m2 bvo, met een onderbouw van in situ beton en een bovenbouw met een staalconstructie en kanaalplaatvloeren. De voor- en zijgevel bestaat uit een vliesgevel, voorzien van aluminium lamellen. De gevel aan de atriumzijde bestaat uit een HSB-binnenblad, bekleed met lederen panelen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Princenlant fase IV
Bouw Vastgoedontwikkeling

Princenlant fase IV

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen