Onderhoud & Retail

Hurks scoort 8,5 onder bewoners

Locatie
Renkum
Status
Gereed, 2018
Programma
Renovatie en verbetering van energielabel
Kenmerkend
Verbouwen in bewoonde staat

Bij deze Design & Build-opdracht in samenwerking met De Loods Architecten pakte Hurks een sterk verouderde seniorenflat aan. Het leefcomfort was niet meer van deze tijd en Mooiland wilde het pand meteen ook een energetische upgrade geven. De ambitie was een label-verbetering van F naar A. Daarnaast werd de uitstraling van het pand aangepast aan moderne standaarden.

Architectonische verbetering

Bij de werkzaamheden is de buitengevel aangepast en zijn nieuwe kozijnen geplaatst. Dit zorgde zowel voor een energetische als een architectonische verbetering. Naast het pand kreeg ook het terrein een upgrade. Ook werd er een park gecreëerd om te verblijven.

Bewoners

De verbouwing en upgrade van het appartementencomplex vroeg om een ingrijpende en grondige aanpak. In het bijzonder omdat de bewoners gedurende de gehele verbouwing in hun woning konden blijven wonen. Een wisselwoning was uiteraard beschikbaar, maar bleek uiteindelijk niet nodig. Woningen die op het moment van de werkzaamheden leeg stonden, werden nog grondiger onder handen genomen dan afgesproken. Onder meer met een nieuwe keuken en badkamer.

Goede communicatie

Omdat de werkzaamheden in nauw contact met de bewonerscommissie werden uitgevoerd, verliep het bouwproces soepel. De commissie dacht mee in nog te maken keuzes in het plan en zorgde voor een goede communicatie. Het resultaat van een enquête onder de bewoners was daar ook naar: Hurks scoorde een 8,5.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hurks en Van Wijnen verkopen 59 appartementen van De Schans Boeit
Nieuws

Hurks en Van Wijnen verkopen 59 appartementen van De Schans Boeit

MRC Aardenburg
Onderhoud & Retail

MRC Aardenburg

Oosterpoort
Onderhoud & Retail

Oosterpoort