Bouw

Verbouwing en uitbreiding van snelgroeiend ziekenhuis

Locatie
Rotterdam
Status
Gerealiseerd
Programma
Gefaseerde renovatie en uitbreiding van het Ikazia Ziekenhuis
Kenmerkend
Bouwen met de ziekenhuisdeur open

Omdat het Ikazia Ziekenhuis, een hospitaal uit 1968 in het Rotterdamse stadsdeel Charlois, flink uit haar jas groeit, nam de zorginstelling Hurks in de arm voor de verbouw van ca. 7.500 m² bvo en een uitbreiding met nieuwbouw van 3.500 m² bvo.

Grootschalige renovatie en uitbreiding

Het gaat om een grootschalige, langjarige en gefaseerde renovatie en uitbreiding van het ziekenhuis. In het nieuwe gebouw krijgen acht afdelingen een ruim, modern onderkomen. De poliklinieken Cardiologie, Kaakchirurgie, Longziekten en Neurologie worden er gevestigd, evenals de Kinderafdeling, de Dagbehandeling en de afdeling Facilitair. Ook Oncologie, één van de speerpunten van het ziekenhuis, krijgt een mooie, nieuwe afdeling.

Interim-voorzieningen 

In de loop van 2020 moet het totale bouwproject klaar zijn. “Hier kijken we met elkaar enorm naar uit. We creëren niet alleen extra bedden voor het groeiend aantal patiënten, we hebben direct de mogelijkheid extra patiëntvriendelijke faciliteiten te realiseren”, aldus Mr. R.P.D. Kievit, arts en algemeen directeur van Ikazia.

Gerelateerde projecten & verhalen

OV terminal
Bouw

OV terminal

Shell hoofdkantoor
Bouw

Shell hoofdkantoor

Apollo House
Bouw

Apollo House