Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Locatie
Valkenburg
Status
Gereed, 2016
Programma
Parkeergarage, 5100 m² commerciële ruimte en 53 appartementen
Kenmerkend
Een centrumplan waar wonen, winkelen en parkeren samen komen

In de heuvels van Zuid-Limburg ligt het mergelstadje Valkenburg aan de Geul. Lieflijk en met een rijke, 125 jaar oude toeristische traditie – maar kampend met een teruglopende aantrekkingskracht van het verouderde centrum. Hoog tijd voor een nieuwe impuls, waarvoor de gemeente Valkenburg en Hurks in 2013 het startschot gaven: de uitvoering van Centrumplan Aan de Kei.

Rolbeschrijving

Hurks ontwikkelde en bouwde dit bijzonder centrumplan

Nieuw winkelhart

In dit Centrumplan komen wonen, winkelen en parkeren samen. Hurks realiseerde een ondergrondse parkeergarage van 2 lagen met daarboven een winkelplint. Daarbovenop werden, over nog eens 2 lagen, 53 appartementen gebouwd. Met op de eerste woonlaag een gezamenlijke daktuin waar de appartementen op uitkijken. Het nieuwe winkelhart dat zo ontstond, biedt plaats aan 5100 m² commerciële ruimte. Behalve ketenvestigingen (Blokker, Miss Etam, Shoetime) hebben ook plaatselijke ondernemers er inmiddels hun intrek genomen.

Hartje Valkenburg

De werkzaamheden werden in het hart van Valkenburg uitgevoerd. Bestaande winkels moesten tijdelijk elders gehuisvest worden, terwijl de overlast voor bewoners en toeristen tot een minimum diende te worden beperkt. Om dat mogelijk te maken, werd voor de ondergrondse parkeergarage gekozen voor een diepwandsysteem. De zichtbaar gebleven wanden van beton contrasteren fraai met de strakke en moderne parkeergarage. De ingang daarvan is gemaakt onder een bestaand appartementencomplex. ‘Aan de Kei’ is ontworpen door awg architecten (Antwerpen).

Gerelateerde projecten & verhalen

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius

Centrumplan Wolfsberg
Bouw Vastgoedontwikkeling

Centrumplan Wolfsberg

Medina
Bouw Vastgoedontwikkeling

Medina