Bouw

Centrumplan Waddinxveen

Locatie
Waddinxveen
Status
Gereed, 2015
Programma
260 huur- en koopwoningen, 20.000 m2 winkelruimte en voorzieningen
Kenmerkend
Nieuw hart Waddinxveen; grote ondergrondse parkeergarage

Een nieuw centrum voor Waddinxveen. Bouwcombinatie Hurks-Slokker realiseerde het in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling. 2850 Heipalen werden er de grond voor in geslagen. Zo ontstond een nieuw hart voor Waddinxveen. Met winkels, woningen en appartementen. En met pleintjes, straatjes, groen en een parkeergarage. Het totale project omvat 260 huur- en koopwoningen met bijna 20.000 m2 winkelruimte en diverse voorzieningen. Onder de winkels bevindt zich een ruim bemeten parkeergarage.

Rolbeschrijving

Bouwcombinatie Hurks-Slokker realiseerde in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling het nieuwe centrum van Waddinxveen  

Wonen op niveau

De woningen in het nieuwe centrum variëren van appartementen en stadswoningen tot luxe herenhuizen. Woonpartners Midden-Holland heeft 93 van deze woningen gekocht. Ze zijn comfortabel, hebben een hoogwaardige uitstraling, en beschikken over een eigen parkeerplaats. Water, winkels en groene binnentuinen bevinden zich in de directe omgeving. Bij het project zijn verschillende architectenbureaus betrokken geweest om een maximale variëteit in stijlen te bereiken.

Warmte-koude opslag

De bewoners van dit nieuwe centrum maken voor hun energievoorziening gebruik van geavanceerde en duurzame technieken. Voor het Centrumplan in Waddinxveen is (op een maximaal haalbare waarde van 10) een EPL van 7 vastgesteld. Om aan de EPL-norm te kunnen voldoen, is gekozen voor de methodiek van warmte-koudeopslag. Daarbij worden op 50 tot 100 meter onder de grond tijdelijke opslagplaatsen voor overtollige warmte (in de zomer) en overtollige koude (in de winter) opgeslagen. Deze opslag vindt plaats via een buizensysteem en watervoerende zandlagen. In de woningen zijn geen radiatoren aangebracht: vloerverwarming zorgt voor comfort, een aangename temperatuur, en een lage energierekening

Gerelateerde projecten & verhalen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Centrumplan Wolfsberg
Bouw Vastgoedontwikkeling

Centrumplan Wolfsberg

Het 7e bastion
Bouw Vastgoedontwikkeling

Het 7e bastion