Leonardo: het appartementenconcept van Hurks

Leonardo is een innovatie van Hurks. En hoewel er net zoveel smaken als mensen zijn, bouwen we een Leonardo appartementencomplex voor iedereen. Wij noemen het daarom: de woning universalis. Modulair bouwen volgens de menselijke maat, met het oog op een duurzame toekomst.

Hurks bouwt Leonardo

Hurks was de grondlegger van bouwen in prefab. Modulair ontwerpen en bouwen zit in ons dna. Dit in combinatie met een industriële manier van produceren vormde de basis voor het door Hurks ontwikkelde appartementenconcept. Door onze integrale aanpak is er sprake van een industrieel vervaardigde standaard, welke per opgave wordt gevormd tot maatwerk. Dit leidt tot een optimaal proces en eindkwaliteit.

Modulair ontwerpen en bouwen met het Leonardo appartementenconcept

Het Leonardo appartementenconcept van Hurks is een vorm van modulair ontwerpen op basis van prefabbeton bouwelementen en slimme, standaard installatieoplossingen. Het concept krijgt vorm op basis van een logische opbouw van gestandaardiseerde bouwstenen, waarmee binnen spelregels kan worden gevarieerd. Net als bij de grondgebonden woningen van het DaVinciHuis woonconcept van Hurks schuilt de variatie van Leonardo in de samenstelling van de bouwstenen, de afbouw en het gevelaanzicht. De combinatie van industriële prefabricage en ambacht zorgt dat met gestandaardiseerde bouwstenen telkens weer een uniek project kan worden gemaakt.

Da Vinci Huis infographic

Een universum aan keuzemogelijkheden

Leonardo geeft opdrachtgevers maximale ruimte. Elke Leonardo heeft een eigen karakter. Door de combinatie van industrialisatie en ambacht zijn de unieke uitstraling en vormgeving van de buitenzijde in hoge mate vrij in te vullen. Denk aan volume, gevelmaterialisering, kozijnen, balkons, dakranden etc.

Barend Olde Rikkert, Amsterdam
Ontwikkelaar Boxtel

"Als opdrachtgever zoek je flexibiliteit binnen de standaard."

“Bij De Bongerd hadden we met Da Vinci Huis absoluut een grote mate van ontwerpruimte. Dat vertaalde zich onder meer in de grote diversiteit in woningtypes, gevels en keuzemogelijkheden voor de kopers. Flexibiliteit binnen de standaard, dat is wat je zoekt als opdrachtgever. Een vlot ontwikkel- en bouwproces en een prettige samenwerking volgen dan vanzelf.”

Duurzaam en circulair

Een bewuste keuze: de materialen bij Leonardo hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en scoren hoog op hernieuwbaarheid en circulariteit. Alle elementen zijn demontabel, afval wordt tot een minimum gereduceerd en zorgvuldig gescheiden. Optioneel wordt het project voorzien van een materialenpaspoort. Samen kunnen we ook een stap verder gaan: hybride systemen met beton en hout of juist een volledige CLT variant. Het gedachtegoed is gelijk. We bespreken graag de mogelijkheden.

Passend op iedere locatie en voor diverse doelgroepen

Op basis van verschillende ontsluitingsprincipes ontstaat een scala aan mogelijkheden.  Door de combinatie van industrialisatie en ambacht zijn de unieke uitstraling en vormgeving van de buitenzijde in hoge mate vrij te bepalen. Dit in combinatie met verschillende modulematen maakt van Leonardo een optimale invulling voor elke locatie. Daarnaast kunnen de slimme plattegronden varieren in lengte en breedte en zijn flexibel in. te delen rond een vaste kern van toilet, badkamer, schacht en berging. Leonardo is zo voor meerdere doelgroepe toepasbaar.

Hebben we je interesse gewekt?

En wil je meer weten over de achtergronden, werkwijze en het universum aan mogelijkheden dat het Leonardo appartementen concept van Hurks te bieden heeft? Download hieronder dan onze Leonardo-brochure en stap over de drempel van uw woning universalis.

Meer weten over het Leonardo concept? Vul je gegevens in en download de brochure.