Nieuws

Princenlant IV in Boxtel bereikt het hoogste punt

03-09-2020 – Met het bereiken van het hoogste punt is er een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van  Princenlant IV van het gefaseerde project waaraan de afgelopen jaren in Boxtel werd gewerkt. Iedere dag krijgen de 34 woningen meer vorm. Voor de toekomstige bewoners, de gemeente Boxtel en Hurks alle reden om hier samen bij stil te staan. Zij het in verband met de corona-maatregelen in aangepaste vorm.  

Bewoners, gemeente en Hurks heffen het glas op een mooie toekomst

Onder meer in aanwezigheid van een groot aantal kopers, de Boxtelse wethouders Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij en een afvaardiging van Hurks werd feestelijk stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van Princenlant. Voor de toekomstige bewoners meteen een mooie gelegenheid elkaar weer eens te ontmoeten, zij het op anderhalve meter afstand.

Mooie toekomst

Het programma werd afgetrapt door de projectleider van Hurks, Frans van den Broek. Geen onbekende in het Boxtelse, aangezien hij ook bij eerdere fases van Princenlant was betrokken. “Met Princenlant IV worden de voordelen van bouwen volgens de principes van ons Leonardo-appartementenconcept zichtbaar. De realisatie verloopt snel en levert nauwelijks verrassingen op. Princenlant IV is belangrijk voor de toekomst van de nieuwe bewoners, maar ook voor het bouwproces in het algemeen. Leonardo is een wijze van conceptueel bouwen die ruimte laat voor architectuur die past in een parkachtige omgeving als Princenlant.” Daarna was het woord aan wethouder Peter van de Wiel. “De gemeente Boxtel is erg blij met deze nieuwe fase van de binnenstedelijke inbreiding Princenlant. We krijgen er 34 duurzame en gasloze woningen bij, maar ook bijzondere landschaparchitectuur en groenvoorzieningen waar alle Boxtelnaren van kunnen genieten. Een aanwinst voor Boxtel.” Vervolgens was het tijd om de vlag te hijsen en het glas te heffen op een mooie toekomst voor de bewoners in hun nieuwe woning in Princenlant.

Senioren

Met name senioren hadden veel belangstelling voor de appartementen, die in een handomdraai waren verkocht. Princenlant fase IV maakt onderdeel uit van het gefaseerde project Princenlant. Dit wordt geheel door Hurks ontwikkeld en gebouwd en omvat in totaal 220 wooneenheden. Eerder realiseerde Hurks Princenlant fase I, II en III in de omgeving tussen de Hendrik Verheeslaan, de Hobbendonkseweg en de Brederodeweg.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Annenborch
Bouw Vastgoedontwikkeling

Annenborch

Wonen aan de Linde
Bouw

Wonen aan de Linde