Verhalen

Dag van de Stagiaire

Woensdag 26 mei 2021, is het de ‘Dag van de Stagiaire’. We werken graag samen met stagiaires omdat wij hen ervaring op willen laten doen, wij van hen willen leren en van de onderzoeken die zij uitvoeren. Wij vroegen twee van onze stagiaires over hoe het is om bij Hurks stage te lopen.

We kijken vandaag een dagje mee met Merel van Gorp. Merel loopt momenteel stage op project Celsius fase 3 & 4 in Eindhoven. Hier worden 220 Da Vinci woningen gerealiseerd in opdracht van Woningcorporatie Trudo. We zijn blij om te zien dat we steeds meer vrouwen mogen verwelkomen in de bouw.

“Ik ben Merel van Gorp en ben 18 jaar oud. Nadat ik de HAVO afgerond heb, ben ik begonnen aan de studie Bouwkunde aan Avans in Den Bosch en zit ik nu in mijn eerste jaar. Ik loop deze stage met als doel me te oriënteren binnen de bouwwereld en om de theorie die ik het afgelopen jaar geleerd heb, terug te zien in de praktijk. Ik start mijn dag meestal met het bijwerken van het dag-week-rapport, hierin staat wie er wanneer aanwezig is op de bouwplaats en de standaard werkzaamheden die er plaatsvinden. Verder houd ik me samen met Hans van der Linden (Hoofduitvoerder) bezig met de planning van het project en verwerk ik alles zo duidelijk mogelijk in Excel. Dagelijks lopen we een ronde over de bouwplaats om te kijken hoe het ervoor staat. Ik ben erg vrij in de keuze binnen wat ik wil doen op mijn stage, als ik iets nodig heb of moet weten krijg ik hier direct hulp bij of informatie over. Verder is iedereen erg aardig en word ik ook echt betrokken bij het project!”

Daarnaast hebben we stagiair Twan van der Zanden gevraagd naar zijn ervaring bij Hurks. Twan loopt stage in het team werkvoorbereiding en geeft hen ondersteuning bij project Hooge Steenen Carré blok in Utrecht. Binnen dit project worden 28 stadsvilla’s gerealiseerd.

“Mijn naam is Twan van der Zanden en ik studeer bouwkunde aan Avans Hogeschool in Tilburg. Ik zit in mijn eerste leerjaar en loop nu stage in de werkvoorbereiding bij Koen Fransen op het project Hooge Steenen Carré blok. Mijn hobby’s zijn fietsen op de mountainbike en op de race fiets. Daarnaast vind ik het erg leuk om zelf met hout te werken en meubels te maken.

Mijn stagedag ziet er als volgt uit:

  • 6:30 uur opstaan
  • 7:15 uur op de fiets naar kantoor Eindhoven
  • 8:00 t/m 16:30 uur stage lopen – tijdens mijn stage doe ik bijna alles wat er in de werkvoorbereiding moet gebeuren. Van uitrekstaten maken tot engineering schema’s verder uitwerken.
  • 17:30 uur thuis

Wat ik leuk vind aan de stage bij Hurks is dat het een relatief groot bedrijf is en dat iedereen zijn eigen afdeling en taken heeft. Dit is voor mij de eerste keer dat ik stage loop bij zo’n groot bedrijf en het bevalt mij erg goed.

Het mooie aan Hurks is dat wanneer je iets nodig hebt dat je dan naar de persoon gaat die er veel ervaring mee heeft. Ook heb je meerdere mensen per afdeling. Als je kijkt naar de werkvoorbereiding zijn dit best wel veel mensen dus als je iets moet weten is er altijd wel iemand aanwezig.

Ook zijn er meerdere vergaderingen (waar ik ook aan deel mag nemen). Ik leer hier ontzettend veel van en doe dus veel ervaring op tijdens mijn stage. Je hebt veel meer soorten vergaderingen en zo kom je ook heel veel te weten van hoe het nu werkelijk in zijn werk gaat i.p.v. wat ik op school leer.”

Wij streven ernaar om stagiaires een fijne en leerzame stageplaats te bieden. Wil jij ook stage lopen bij Hurks? Stuur je CV en motivatie in naar solliciteren@hurks.nl

We horen graag van je!