Nieuws

Hurks start met bouw 34 appartementen van Princenlant

19-02-2020 – Met de start bouw van de 34 appartementen is de vierde fase van de gebiedsontwikkeling Princenlant definitief begonnen. De gemeente Boxtel heeft de grond schuin tegenover winkelcentrum Oosterhof officieel overgedragen aan bouwonderneming Hurks bouw & vastgoedontwikkeling, die met de werkzaamheden is aangevangen.

Wethouders bezoeken bouwplaats Princenlant IV

Begin dit jaar verschenen de bouwhekken en is het terrein voorbereid voor de bouwwerkzaamheden. De bouwketen zijn geplaatst en er is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen. Om de overlast voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, maakt de aannemer gebruik van zogenaamde boorpalen. Deze worden niet in de grond geslagen, maar geboord. Wethouders Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij bezochten gisteren de bouwlocatie en bekeken samen met Jeroen de Bekker, algemeen directeur van Hurks met eigen ogen hoe dit proces in zijn werk gaat.

Princenlant, Boxtel v.l.n.r. Hoofduitvoerder Hans van der Linden, wethouder Herman van Wanrooij, algemeen directeur Jeroen de Bekker en wethouder Peter van de Wiel

Gefaseerd project

De toekomstbestendige, duurzame appartementen zijn 84 m² tot 127 m² groot. De appartementen zijn gasloos en energievriendelijk en komen te liggen in een parkachtige omgeving, nabij het centrum en tal van voorzieningen. Met name senioren hadden veel belangstelling voor de appartementen. Princenlant IV maakt onderdeel uit van het gefaseerde project Princenlant. Dit wordt geheel door Hurks ontwikkeld en gebouwd en omvat in totaal 220 wooneenheden. Eerder realiseerde Hurks Princenlant fase I, II en III.

Da Vinci Huis-pilot

Het appartementengebouw Princenlant IV is opgetrokken volgens het woningconcept Da Vinci Huis van Hurks. Het betreft een pilot, waarbij voor het eerst een appartementengebouw volgens de Da Vinci Huis-methode wordt ontwikkeld en gebouwd. Da Vinci Huis is het innovatieve en duurzame woningconcept van Hurks. Een efficiënte methode om een woningbouwproject te ontwikkelen en realiseren met veel vrijheid in de architectuur.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

PicusKade
Bouw

PicusKade

Annenborch
Bouw Vastgoedontwikkeling

Annenborch