Nieuws

Nieuwbouw Fontys campus aan Rachelsmolen Eindhoven

Nieuwbouw Fontys campus aan Rachelsmolen Eindhoven:
Hurks start aan de bouw Fontys campus bestaande uit nieuwbouw van drie gebouwen.  

Fontys transformeert de bestaande campus Rachelsmolen in Eindhoven van een gesloten campus naar een open inspirerende onderwijs- en onderzoeksomgeving. In opdracht van Fontys start Hurks begin september aan de bouw van drie nieuwe gebouwen ter uitbreiding van de Fontys campus aan de Rachelsmolen. De campus wordt een plek waar ontmoeten centraal staat en waar kruisbestuiving leidt tot innovatie, experimenteren en ondernemen. Een nieuwe campus met een gezonde leer- en leefruimte voor nu en in de toekomst.

Betrokken partijen
Deze ambitieuze campus is naar ontwerp van Barcode Architects, OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten. De bouw wordt uitgevoerd door Hurks met nevenaannemers Croon Wolters en Dros en ULC.

Planning

De circulaire sloop van voormalig gebouw R1 is afgelopen zomer afgerond. In week 38 start Hurks met de bouw van de drie nieuwe gebouwen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de nieuwe gebouwen bij aanvang van het nieuwe studiejaar in 2023 in gebruik worden genomen door vijf opleidingsinstituten van Fontys. Zij verhuizen dan van hun huidige locaties aan de Theodoor Fliednerstraat en de TU/e campus naar campus Rachelsmolen.

Duurzaamheid

De campus krijgt een sterk groen karakter met een mix van dynamische verblijfsplekken. In het ontwerp is op verschillende manieren invulling gegeven aan de duurzaamheidsambities van Fontys. Zo zijn de gebouwen gasloos en verwarmen en koelen gebeurt met een ‘warmte- en koudeopslag’ (WKO), en de daken zijn voorzien van zonnepanelen. Het regenwater wordt opgevangen in het terrein en geïnfiltreerd in de bodem, er wordt geen regenwater geloosd op het riool.