Nieuws

Nieuwe bewoners enthousiast over kijkochtend Lubro-woningen

17-02-2020 – Afgelopen zaterdag, op 15 februari jl. waren de toekomstige bewoners van de Lubro uitgenodigd voor een kennismakingsontbijt. Het ontbijt vond plaats in de kelder, de voormalige opslagplaats van meel en bakbenodigdheden. Een knipoog naar het verleden van de voormalige Luxe Brood- en Banketbakkerij, maar vooral een vergezicht op de toekomst. Een initiatief dat enthousiast werd ontvangen.

Hoog tempo

De bewoners zijn zeer regelmatig op de bouwplaats aanwezig om de vorderingen van hun woning te bekijken en inhoudelijke zaken te bespreken met het uitvoeringsteam. Maar een officiële kennismaking met de nieuwe buren had nog niet plaatsgevonden. Tijdens het uitgebreide ontbijt hadden zij de gelegenheid elkaar alvast beter te leren kennen. Onder meer de verschillen tussen de woningen en de gemaakte keuzes werden uitvoerig besproken. Daarnaast was er alle gelegenheid de woning te bekijken. Ook konden bewoners vragen stellen aan het uitvoeringsteam, dat eveneens aanwezig was.

Lubro Nieuwe bewoners in de kelder van het Lubro-gebouw

Naar smaak en wens

Smaak en wens De buitenzijde van het pand was in een eerdere fase al aangepakt. Nu vordert ook de binnenkant van het gebouw gestaag. Dat maakt dat de woningen nu in hoog tempo echt tastbaar worden. Bijzonder is dat iedere Lubro-woning zoveel mogelijk naar smaak en wens van de koper wordt uitgevoerd, wat zes unieke Lubro-woningen zal opleveren. Het gaat om zes herenhuizenvan elk 280 m² woonoppervlakte, een parkeerkelder voor drie auto’s per woning en een terras met uitzicht op de binnentuin. Venster architekten maakte het ontwerp van de woningen, Mulleners + Mulleners Architecten voor de binnentuin.  

Respect voor traditie

De voormalige broodbakkerij met karakteristieke raampartijen en gebogen dakspanten gaat onderdak bieden aan creatieve bedrijvigheid, wonen en horeca: nieuwbouw met respect voor traditie. De Lubro is het huzarenstukje van de integrale gebiedsontwikkeling Zijdebalen op een binnenstedelijk locatie in Utrecht met vier woonblokken en in totaal meer dan 480 woningen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Annenborch
Bouw Vastgoedontwikkeling

Annenborch

PicusKade
Bouw

PicusKade