Nieuws

Hurks en Janssen de Jong Projectontwikkeling winnen met plan voor 120 woningen in Uden

In Uden gaan we aan de slag met de ontwikkeling van 120 woningen op de Leeuwerikweg. Hurks heeft in combinatie met Janssen de Jong Projectontwikkeling een ontwerp en visie gemaakt genaamd CONNECT. We hebben op alle beoordelingspunten het hoogste gescoord en uiteindelijk mogen we het winnende plan verder uitwerken en realiseren.  

Op de locaties van de brandweerkazerne, het voormalig politiebureau en basisschool de Klimboom komen straks 120 woningen voor diverse doelgroepen, verdeeld over drie gebouwen. “Dit plan geeft goed invulling aan de woningbehoefte van jong en oud, met zowel een kleine als ruimere portemonnee, op een toplocatie”, aldus wethouder Van Heeswijk van gemeente Uden.

Vorig jaar stelde de gemeente al de uitgangspunten vast waar de herontwikkeling aan moet voldoen. Maar liefst 13 ontwikkelaars gaven aan dat ze hier wel een plan voor wilden ontwikkelen. Na een intensieve voorselectie nodigde de gemeente de drie beste inzendingen uit om hun plannen verder uit te werken. Met de opzet van dit proces koos de gemeente er bewust voor om de ingediende plannen alleen op kwaliteit te beoordelen. Het plan ‘CONNECT’ van Hurks en Janssen de Jong Projectontwikkeling sprong er op alle gunningscriteria duidelijk bovenuit, zowel op het gebied van woningprogramma, ruimtelijke inpassing in de omgeving, architectuur, duurzaamheid, klimaatadaptatie als circulariteit. Dit is ook een compliment aan de andere teamleden van ‘CONNECT’ zoals o.a. KOW architecten, LANDLAB en Alba Concepts.

Het plan van Hurks en Janssen de Jong bevat een gevarieerd woonprogramma van 120 woningen. Ongeveer de helft daarvan worden sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopappartementen tot 225.000 euro vrij op naam (VON). Daarnaast voorziet het plan in woningen in de prijsklasse van 225.000 tot 350.000 euro (VON) én in woningen vanaf 350.000 euro (VON). Wethouder Van Heeswijk: “Daarmee bouwen we voor verschillende doelgroepen die momenteel hard op deze woningen zitten te wachten.” Naast woningen is er ook ruimte voor (para)medische zorgfuncties. Naar verwachting starten de sloop- en bouwwerkzaamheden medio 2023 en worden de eerste woningen eind 2024 opgeleverd.