Nieuws

Hurks en Building Balance slaan handen ineen! 🤝

Als Eindhovens bedrijf snappen wij de essentie van lokale partners. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Building Balance. Door gewassen af te nemen van lokale boeren in Zuidoost-Brabant, die verwerkt worden tot isolatiemateriaal voor in ons Da Vinci green concept stimuleren we de keten ‘van land naar pand’.

Een sterke lokale samenwerking
Onlangs hebben we een belangrijke stap gezet op het gebied van duurzaamheid door een samenwerking aan te gaan met Building Balance. Dit partnerschap weerspiegelt de gedeelde visie en toewijding van beide organisaties om bij te dragen aan een duurzamere toekomst door innovatieve en milieuvriendelijke bouwoplossingen te ontwikkelen en te implementeren.

De toename van groene producten en biobased materialen
De vraag naar groene producten blijft stijgen, en de beschikbaarheid van biobased materialen groeit gestaag. Hurks speelt hierop in met het Da Vinci Green concept, een innovatief en duurzaam woonconcept dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën en materialen om een minimale ecologische voetafdruk te garanderen.

Van land naar pand: De keten van vezelgewassen
Het mooie van deze samenwerking is het gebruik van lokale vezelgewassen als grondstof voor isolatiemateriaal. Deze gewassen worden geteeld door boeren in Zuidoost-Brabant en vervolgens verwerkt tot hoogwaardige isolatieproducten die in het Da Vinci Green concept worden toegepast. Dit proces, aangeduid als ‘van land naar pand’, zorgt ervoor dat de volledige productieketen lokaal en duurzaam is. Het ondersteunt niet alleen de lokale landbouwgemeenschap, maar vermindert ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transport van materialen over lange afstanden.

Een blik op de Toekomst
We zijn trots op de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt, maar we weten dat er nog veel werk aan de winkel is. Onze ambitie om volledig klimaatneutraal te zijn in 2035 blijft een drijvende kracht achter al onze inspanningen. Met partners zoals Building Balance zijn we ervan overtuigd dat we deze doelstellingen kunnen bereiken. Samen blijven we innoveren, verduurzamen en bouwen aan een betere toekomst voor iedereen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Mock-up Da Vinci Green concept
Nieuws

Mock-up Da Vinci Green concept

In gesprek met Projectleider, Joost Nooyens
Verhalen

In gesprek met Projectleider, Joost Nooyens

Terugblik succesvolle klantevents Dutch Design Week
Nieuws

Terugblik succesvolle klantevents Dutch Design Week